Overige vragen diamond painting

Hoe moeilijk is diamond painting?

Diamond painting is niet moeilijk om te doen, als u eenmaal de slag te pakken heeft en weet hoe het werkt maakt u zo een mooi schilderij. Het is een handeling die u heel vaak herhaald. Met de pen of pincet pak u de diamant op en legt het op de juiste plek. Het kiezen van het juiste patroon is vaak moeilijker door de vele keuze die er is. Door steeds hetzelfde te doen geeft het rust, hoeft u er minder over na te denken, het gaat vanzelf. Iedereen kan diamant painten wanneer er een goed hand oog coördinatie is.

Wat is mooier bij diamond painting rond of vierkant?

Dit is erg afhankelijk van de vorm die u wilt gaan maken. Wanneer het rijen gaan worden kan dit beter met vierkanten die makkelijker aan te sluiten zijn als rond. Hierdoor komen er geen openingen tussen. Wilt u bijvoorbeeld een hart of een bloem maken dan kan rond beter zijn, met vierkant komt u dan vaak niet uit. Wanneer een vorm veel rondingen heeft kunt u beter ronde diamanten gebruiken.

De diamanten liggen op tafel hoe ruim ik deze makkelijk op?

Maakt uw vinger een beetje vochtig en ga over de diamanten, hierdoor blijven deze aan uw vinger plakken en kunt u ze zo in het zakje terug doen. Wanneer u wilt zijn er ook stofzuigers te koop die de diamanten verzamelen. De steentjes kunt u verzamelen op een hoopje aan de rand van de tafel en zo in het zakje schuiven. Wanneer u ze gebruikt kunt een stukje karton nemen die de grote heeft van de breedte van de zakje. Hierdoor kunt u de diamanten makkelijk terug doen in het zakje, het kan is een soort trechter.

Hoe krijg ik mijn diamond painting recht?

maak eerste een tekening op het gene waar u de diamanten op wil hebben. Zorg dat deze lijnen recht zijn. Wanneer u met lijm aan de slag gaat kan het zijn bij het drogen dat de diamanten als nog verschuiven. Zet eerst 1 rij op en laat deze drogen. Leg naast de rij een mentale liniaal hierdoor blijft de lijn recht bij het drogen. Daarna kunt u de andere lijnen er tegen aan zetten. Zijn de diamanten als nog scheef gegaan dan kunt u ze loshalen door aan de onderkant er tegen te drukken met de pincet en ze op nieuw vast te lijmen.