Plan vaste activiteiten op een dag (dingen doen) en maak tijd vrij voor leuke dingen.

Plan vaste activiteiten op een dag (dingen doen) en maak tijd vrij voor leuke dingen. Ga naar buiten, zeker bij mooi weer, en maak een ommetje. Blijf niet binnen hangen elke dag. Door binnen te zijn en te blijven, verergerd u de problematiek, door meer stress en sociaal isolementVerwacht niet meteen dat u rustig bent, na het doen van een relax oefening of ademhalingsoefening.

Maak iedere dag bewust tijd voor een ontspannende activiteit, plan het in uw agenda of zet de wekker op de telefoon. Maak een vaste dagstructuur met hierin vaste momenten voor actief en ontspanning. Plan vaste momenten in om het journaal te gaan kijken, wanneer er veel heftig nieuws is, kijk een tijd 1x op een dag naar het nieuws. Beperk ook sociaal media. Het beperken geeft rust in uw hoofd en u kunt het makkelijker los laten.

Start elke dag zoveel mogelijk op dezelfde manier. Plan uw agenda met genoeg ruimte tussen afspraken zodat u de tijd heeft. Zorg dagelijks voor een vast ritme in de slaap en voeding. Zorg voor een opgeruimd huis waar u alles weer makkelijk kan terug vinden, dit zorgt voor overzicht en een opgeruimd gevoel. Hierdoor hoeft u niet meer te zoeken naar spullen en ervaart u hier minder stress van. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd, het straalt rust uit.