wat is het

Energie krijgen om door te gaan met het aanpakken en aanpassen van d dagelijkse dingen of mentale problematiek. Energie kan bij mentale problematiek een probleem zijn, hierdoor is het lastig dingen te doen. Energie zit vaak in kleine simpele dingen die een andere draai kunnen geven aan het moment. Energie bepaalt of u lekker in uw vel zit. Positieve energie is ik kan dit!

Energie in het lichaam is vaak maar beperkt, hierdoor is het belangrijk een goede dagelijkse planning te maken om de energie over de dag te verdelen. Een goede dagstructuur is belangrijk om voldoende energie te hebben. Energie kan zijn door leuke dingen, die u wekelijks gaat ondernemen met vrienden of leuke gezellige personen. De gesprekken geven meer energie waardoor een persoon meer positief blijft denken en meer leuke kanten van het leven kan blijven zien. Het is belangrijk een gezonde levenstijl te hebben om dagelijks voldoende energie te hebben.

Herkennen

Energie kan zijn door positief denken en positief in het leven te staan, geeft mogelijkheden en kansen om te groeien en dingen aan te pakken. Het positief bekijken van dingen kan helpen om minder negatief te gaan denken. Energie kan zijn door een foto of video van herinneringen. Van leuke momenten of van een bijzonder moment. Het kan helpen op een minder moment u beter te voelen, of het kan kracht geven om door te gaan. Weet je nog toen … Je deed het toen zo goed en je hebt het gehaald.

Energie kan zijn iets waar u al langere tijd naar uitkijkt, wanneer u naar een concert gaat, heeft u de dagen ervoor spanning dat u er eindelijk heen kan. Deze laat u los op het concert waardoor u veel positieve energie krijgt. Energie krijgt u van onthaasten, door haast is er meer druk en moet alles snel. Door het wat rustiger te doen houd u uiteindelijk meer tijd over en gaat het vaak ook beter. Door meer geordend te zijn en alles op een vaste plek te leggen kunt u meer energie over houden.

Positieve energie komt beter binnen wanneer u voldoende zelfvertrouwen heeft en een compliment ook als iets positiefs beschouwd. Door te werken aan het zelfvertrouwen staat u zekerder in het leven en krijgt u meer positieve energie om nieuwe dingen aan te gaan die u voorheen niet zo doen.

Met positieve energie kunt u stappen zetten en doorgaan, en heeft u genoeg motivatie om de eindstreep te halen. Probeer negatieve energie zoveel mogelijk te vermijden en te voorkomen. Personen kunnen een negatieve invloed hebben op de positieve energie, kijk of het niet beter is het contact te stoppen of het te verbeteren. Positieve dingen zijn vaak kleine dingen die het bijzonder maken.

Neem regelmatig foto’s of maakt filmpjes van dingen die u leuk vind, dingen die u graag wil, lees erover op het internet, het geeft positieve energie. Door letterlijk alles er uit te sporten voelt u zich meer vermoeid, maar erna krijgt u er veel energie voor terug, het geeft meer motivatie door te gaan en een beter record voor uzelf neer te zetten.

Om energie te hebben en te behouden is het belangrijk om voldoende te slapen en te rusten en bij te komen van een dag. Door een goed slaapritme en voldoende relaxen krijgt u meer energie. Het uitstelgedrag kan zorgen dat u minder energie heeft op een dag. Het steeds weer uitstellen zorgt voor meer gedachten die u steeds herinneren dat u het nog moet doen. Hierdoor overdenkt u het zeer regelmatig. Dit kost meer energie dan het oplevert.

Gevolgen

Energie kan erg laag zijn, waardoor een persoon overdag minder rust ervaart en meer vermoeid is. Dit kost meer energie voor een persoon. Wanneer een persoon langere tijd geen of minder energie heeft kan het een depressie krijgen of dingen gaan vermijden. De kans is groot op mentale problematiek.

Met minder energie is een dag heel zwaar, het kost met het minimale energie die er is veel meer moeite dingen te doen. Een persoon is meer uitgeput aan het einde van de dag. Wanneer en persoon die dag negatieve energie krijgt is een ruzie vaak niet te voorkomen. Van sommige dingen kunt u negatieve energie krijgen, positieve energie kan helpen gedachten te veranderen, negatieve energie maakt de gedachten erger. Negatieve energie krijgt een persoon door woordgebruik, geweld, pesten.

Plan

Wat geeft u positieve energie? Wat maakt u bij of vrolijk? Dingen die energie geven kunnen zijn sporten of actief bezig zijn. Wat zijn dingen die u negatief beïnvloeden? Kijk wat hierin mogelijkheden zijn het anders aan te pakken of het te negeren en stop te zetten. De positieve activiteiten kunt u gebruiken in de verschillende fase wind storm tornado en orkaan van de signalen. Hierdoor kunnen de signalen makkelijker en sneller afnemen.

Energie kunt u krijgen door het stellen van doelen en het behalen van doelen. Hoe groter het doel hoe meer energie u ervan krijgt. Maak wekelijks een doel die u leert dingen te verbeteren. Maak kleine doelen en maak deze langzaam steeds groter.

Wees u bewust van wat u energie waard is en waar u energie van krijgt. Het is belangrijk een goede balans te hebben en te krijgen om meer energie te krijgen en te behouden. Van positieve dingen krijgt een persoon positieve energie waarop gebouwd kan worden. Plannen is erg belangrijk om geen energie te verspillen, hoe betere planning hoe meer u de energie over een dag kan verdelen. Leer de manieren om meer positieve energie te krijgen, door positieve activiteiten en door gedachten te kunnen veranderen met positieve gedachten.

Om meer positieve energie te krijgen kunt u een positief dagboek bijhouden met zinnen en woorden die u positief stemmen. De zinnen die u heeft gehoord, een compliment, een gedicht. Het positief dagboek kan een hulpmiddel zijn wanneer het wat minder gaat. Schrijf dagelijks in het positief dagboek door te kijken wat er vandaag allemaal goed ging.

Om energie te krijgen is het belangrijk de gedachten aan te pakken en deze te verwerken zodat het geen vastzittende gedachten worden. Schrijf dagelijks de gedachten zoveel mogelijk van u af, praat er over. Hoe leger het hoofd, hoe meer positief energie u krijgt.

Neem een groot vel papier en zet in het midden een cirkel. Teken in verschillende kleuren cirkels erom heen, eindig met zwart. De 1 ste cirkel is positief de laatste is negatief. Wat zijn dingen die u positief stemmen zet deze in de 1 cirkel. Wat zijn dingen die u negatief stemmen, zet deze in de laatste cirkel. Wat zijn dingen die tussen de lijnen in horen? Op welke lijn zet u ze? Waarom op die lijn? Wat is er voor nodig deze meer positief te maken? Hoeveel positieve activiteiten had u, hoeveel zijn er in andere kleuren? Hoe kunt u meer positieve momenten hebben in een week?

Leer om te prioriteren te stellen. Plan uw dag met de dagplanner. Maak dagelijks een lijst met activiteiten die gedaan moeten worden. Besteed u tijd zo productief mogelijk, hoe beter uw planning, hoe meer tijd u over heeft voor ontspanning. Wanneer u actief bezig bent, zult u eerder de rust vinden, dan wanneer u de activiteit uitstelt. Het uitstellen van activiteiten geeft een slecht gevoel. Wanneer u alle activiteiten hebt gedaan, kunt u zich beter ontspannen. Zorg voor een goede planning voor uw werk, plan dit met minimaal 15 minuten tussen beide afspraken. Zo heeft u even de tijd om bij te komen en uw rust te vinden.