Wat is het

Positieve momenten zijn erg belangrijk in het leven, het geef kracht om door te gaan als het moeilijk word. Positieve momenten geven een goed gevoel en een persoon word er blij van. Door regelmatig positieve momenten te hebben kunt u gezond leven zonder te veel zorgen en stress.

Herkennen

Positieve momenten zijn leuke gezellige momenten waar u een goede herinnering aan over heeft gehouden. Een herinnering die u een goed gevoel geeft en u meer kracht geeft door te gaan. Positieve momenten kunnen kleine dingen zijn zoals een leuke kaart of een compliment, het ook groter als een verjaardag of vakantie.

Het kan ook iets zijn waar u lang naar uitkijk zoals de droombaan of een droomhuis. Positieve momenten kunnen zijn wanneer iemand een compliment geeft. Vaak ziet een persoon het niet in de eerste plek als positief en word verlegen, maar wanneer een persoon erover nadenkt is de persoon trots op zichzelf. Een compliment is vaak raar om te krijgen, is onverwachts, en voor de persoon is het vaak iets gewoons.

Positieve momenten zijn belangrijk voor een goed gevoel, voor herstellen, voor een andere kijk op dingen. Door positief te kijken en negatief meer te negeren, kunt u een betere levensstijl aanleren. Personen die meer positief denken, denken zelden negatief. Positieve momenten kunnen helpen om gedachten en signalen te veranderen en te verlagen.

Hoe meer positieve momenten een persoon heeft hoe minder een persoon vaak piekert. Positieve momenten kunnen zorgen voor een persoonlijke groei, voor het behalen van doelen, voor nieuwe kansen te zien. Wanneer een doel is bereikt voelt een persoon zich goed en is gemotiveerd een nieuw doel of een groter doel aan te gaan.

Gevolgen

Positief denken of positieve momenten kunnen lastig zijn wanneer iemand mentale problematiek heeft. De persoon kan vaak minder goed positieve dingen benoemen of zien hoe de toekomst eruit moet zien. Wanneer een persoon veel gedachten of signalen heeft is het mogelijk de gedachten te veranderen naar positief wanneer een persoon voldoende inzicht heeft in gedachten of signalen. Train uw om kalm te blijven in iedere situatie. Het maakt uw leven zo veel eenvoudiger. Leer om te gaan met buien of signalen, leer gedachten meer onder controle te krijgen. Besteed uw energie aan dromen en verlangens.

Wanneer een persoon minder positieve momenten ervaart in het leven word een persoon meer somber en negatief gestemd, de kans op een depressie is zeer groot. Wanneer een persoon minder positieve dingen ervaart en er minder lol aan beleeft kan een persoon zijn/haar zelfbeeld veranderen. De persoon komt minder buiten en ziet in steeds minder dingen de lol. Door minder positieve dingen kan een persoon zich minder belangrijk voelen, bijvoorbeeld als een persoon weinig post ontvangt of wanneer er niet word gebeld. Dit kan zorgen voor mentale problematiek. Een persoon kan verder van de samenleving komen te staan en het gevoel hebben niet gehoord te worden.

Plan

Bekijk de positieve momenten en geniet ervan, van alle kleine en grote dingen. Kijk naar de minder kanten en leer ervan en verbeter ze. Bereid de positieve momenten zoveel mogelijk uit en verminder alle negatieve. Maak van alle positieve momenten nieuwe gewoontes door ze gewoon erg vaak te gaan doen. Welke positieve momenten had u vandaag? Hoeveel momenten had u er gisteren? Is het een positief record? Schrijf alle positieve momenten op in het positief dagboek, schrijf er achter wat het met u heeft gedaan en hoe u zich voelde.

Wat is voor u een positief moment? Welke afleiding zoekers maakt u blij of vrolijk? Hoe kunt u meer positieve momenten krijgen? Wat zijn dingen dat het minder positief maakt? Hoe vaak komen die voor? Wat kunt u eraan doen om deze te beperken? Probeer een duidelijk beeld te krijgen van positieve momenten en hoe u deze kunt uitbreiden tot meer momenten op een dag of in een week. Bijvoorbeeld door het bij houden van het dagboek met schema’s en overzichten. Kijk aan het eind van de week terug naar vorige momenten in de week en evalueer.

Plan elke dag een positief leuk moment. Bijvoorbeeld tijdens het eten alleen positief tegen elkaar praten of een compliment geven. Of plan momenten met vrienden om wat leuks te gaan doen, te gaan shoppen of naar de bios. Bedenk dingen die u leuk vind te doen die thuis kunnen als een project waar u langer mee bezig bent.