Herkennen

Een persoon heeft altijd dezelfde parfum op. De is een bekende geur en zorgt voor een goed gevoel. Door de geur te ruiken heeft u even de gedachten aan een bepaald persoon en aan leuke momenten met de persoon. Wanneer een persoon deze parfum ruikt word hij herinnerd aan deze persoon en zal een moment even in gedachten raken en denken aan de persoon en de momenten. Zo zijn er veel momenten waarop personen positieve trigger heeft.

  • Positieve trigger = Aantrekking persoon – prikkel – goed gevoel. Het is Moederdag, uw kind heeft iets leuks voor u gemaakt. Op de dag komt uw kind naar uw toen, met het zelf gemaakte cadeau, dit geeft u een goed gevoel en u vind leuk dat uw kind dit voor u heeft gemaakt. Op het moment dat uw kind het cadeau geeft, heeft u een positieve trigger van blij, vrolijk worden, hierdoor kan de trigger omslaan in tranen van blij schap.
  • Positieve triggers zijn er voor motivatie en stimulatie, een persoon kan door complimenten zich beter gaan voelen en meer positief in het leven staan. Positieve triggers zijn leuke momenten die u heeft meegemaakt, waar u bent geweest of wat u heeft gezien. Wanneer u hieraan terug denkt krijgt u weer een lach op uw gezicht.
  • Positieve triggers kunnen helpende gedachten zijn die u kunnen helpen op het moment dat het moeilijk of zwaar is. De positieve gedachten of spullen kunnen helpen het leed te verlichten om het makkelijker aan te kunnen, ze kunnen moed geven of energie om door te gaan.

Een andere persoon een positieve trigger geven door aardig, vriendelijk te zijn en door complimentjes. Hoe meer positieve triggers hoe meer positief u in het leven staat. Positieve triggers zijn belangrijk op momenten dat het moeilijk en zwaar is, om meer positief te denken en de toekomst goed te bekijken. Door positieve trigger zijn er vele mogelijkheden.

gevolgen

Wanneer een persoon minder positieve triggers heeft of weinig positieve dingen meemaakt word een persoon meer negatiever en kunnen er meer negatieve triggers ontstaan. In plaats van dat een persoon blij of vrolijk word word een persoon meer gestrest of onrustig. Door te veel positieve trigger achter elkaar klinkt het ongeloofwaardig. Hierdoor heeft het meer een negatief effect en werkt averechts. Een persoon gaat ervan uit dat het niet waar is. Positieve triggers hebben vaak een positief effect, bij personen die niet graag complimentjes ontvangen kan het een ander effect geven, een persoon kan onzeker worden of heel verlegen. Het veranderd de persoon vaak negatief.

Plan

Wat zijn positieve triggers voor u? Wat betekend dit voor u? Komen deze vaak voor op een dag of in een week? Wat kunt u doen om er meer van te krijgen? Het is belangrijk te kijken wat de positieve triggers zijn zodat u met deze aan de slag kunt gaan en kunt uitbouwen om meer positief in het leven te komen te staan. Positieve triggers zijn belangrijk om goed te bewaren door het maken van een filmpje of door een foto, door het op te schrijven of door er regelmatig over te hebben. Het nog een keer nagenieten geeft een goed gevoel. Schrijf alle positieve dingen op in het positief dagboek wat u kunt gebruiken op momenten dat het minder gaat.

Positieve triggers kunnen helpen op momenten dat het minder gaat, door de positieve dingen te blijven zien kunnen gedachten veranderen en weer meer tot rust komen waardoor signalen kunnen afnemen. Positieve trigger kan een persoon nooit genoeg geven of krijgen. Om meer positief te kunnen zijn is het belangrijk om zoveel mogelijk de gedachten te verwerken en los te te kunnen laten, is het belangrijk een vast ritme te volgen en te relaxen. Schrijf zo veel mogelijk de gedachten u af, praat er over en vraag om adviezen, kom in beweging en sport de signalen eruit.