Probeer het eens

Wat is het?

Probeer het eens kan op meerdere manieren worden opgevat, hierdoor kan er een spraak verwarring ontstaan en een hele discussie. Probeer het eens kan worden gezien als iets positiefs als een advies, probeer het eens kan ook worden opgevat als negatief, ik doe niks. Veel personen met mentale problematiek kunnen niks met deze zin. Vele personen vinden het een ongepast advies.

Herkennen

Probeer het eens om mentale problematiek bespreekbaar te maken en de taboe te doorbreken. Het is belangrijk om vooroordelen over mentale problematiek aan te pakken en alle onderwerpen te bespreken. Zodat iedereen open kan praten over mentale problematiek.

Probeer het eens kan een advies zijn van een persoon, met goede bedoelingen. Maar vaak word het anders opgepakt als het word gezegd bij iemand met mentale problematiek. Probeer het eens komt voor een persoon over of de persoon het nog nooit heeft geprobeerd. Personen met mentale problematiek hebben vaak al veel geprobeerd en al veel gelezen.

Een persoon die problematiek uit, zit vaak niet te wachten op adviezen of tips, een persoon zoek steun en begrip voor de situatie. De persoon weet zelf vaak goed wat het moet doen of hoe het anders had gekund.

Probeer het eens is makkelijk gezegd, het uitvoeren is bij mentale problematiek vaak het probleem, omdat er minder dagstructuur is, een persoon veel gedachten heeft, zich niet goed voelt. Voor veel diagnose is de opstart het uit te voeren een probleem.

Probeer het eens is iets onduidelijks, het geeft niet aan hoe, hierdoor moet een persoon zelf op zoek naar de hoe. Bijvoorbeeld je moet het loslaten, het is niet duidelijk hoe je iets los laat in gedachten, hierdoor kan een persoon er niks mee.

Wanneer een persoon zware problematiek heeft kan een klein stukje wandelen al erg ver zijn. Voor de persoon is het al ver van de bank naar de keuken. De persoon is er moe en voelt zich niet goed, zoals een zeer lange griep, maar dan elke dag en erger.

Behandelen

Probeer het eens een beter beeld te krijgen van een diagnose, door personen vragen te stellen en het gesprek over de diagnose en het dagelijks leven aan te gaan voor u een oordeel klaar heeft. Weet wat het doet voor de persoon en het dagelijks leven, aan de hand van de feiten van de persoon, niet van feiten ergens gelezen.

Probeer het eens komt voor de ene persoon anders over dan voor de andere persoon. De persoon kan het zien als een tip en kan er wat mee, een persoon kan het afkraken en doet er niks mee. Vaak helpen de tips voor het verlichten maar nemen het probleem niet weg. De persoon ziet het als het los niks op, terwijl de ander het ziet als verlichtend.

Probeer het eens geeft aan dat het een advies is dat klachten kan verlichten, het is geen oplossing. Het geeft aan dat het kan helpen. De meeste diagnose hebben therapie nodig om te verbeteren, maar daarnaast zijn de tips hard nodig voor de tijd dat een persoon door de week alleen met de problematiek zit.

Probeer het eens om begrip te hebben voor een situatie van een ander. Probeer het eens om in te leven hoe het kan voelen, hoe het zou zijn om het te hebben en er mee te moeten leven. Lees over de diagnose of over mentale problematiek.

Gevolgen

Probeer het eens kan bij een persoon met een zware depressie verkeerd vallen, een persoon heeft veel moeite met het uitvoeren van taken, hierdoor is het goed bedoeld maar komt het anders over, de persoon kan er te weinig mee.

het is moeilijk een advies te geven aan een persoon als de ander niet weet hoe het voor de persoon is om het te hebben en de gehele situatie kent. Het is per persoon en per fase verschillend wat de actie moet zijn wat kan helpen. Hierdoor kan veel advies ongepast zijn op het moment.

Wanneer een persoon vaak hoort probeer het eens kan het zeer negatief werken, het lijkt of de persoon er niks aan doet en het allemaal maar laat gebeuren. De persoon vind het een nare situatie en wilt er snel uit. Het kan demotiverend werken. Een persoon kan zich minderwaardig gaan voelen en verontwaardigd.

Probeer het eens geeft een negatief gevoel aan de persoon, de persoon doet er alles aan om signalen te stoppen of het anders te laten zijn. Het is voor de persoon niet een kwestie van opstaan en doen of lezen en doen, hiervoor heeft de persoon te veel problematiek.

Probeer het eens kan lijken op dat een persoon het probleem niet helemaal begrijpt. Het kan zijn Probeer het eens om er van af te zijn, om het gesprek niet verder aan te gaan. Hierdoor is er minder oog voor de mentale problematiek en de ernst.

Plan

Probeer het eens om te starten met ontspanningsoefeningen zoals een ademhalingsoefening om meer rust te vinden op een dag om minder signalen te ervaren op een dag en de gedachten meer met rust te laten.

Probeer het eens om de fase wind storm tornado en orkaan te leren kennen en hiermee te werken, het geeft duidelijkheid over de signalen en de acties die u kunt nemen om de klachten te verminderen. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de signalen hoe deze voelen en opkomen om ze te kunnen aanpakken.

Probeer het eens om te praten over wat en moeilijk is en waar u zich zorgen over maakt. Het lucht op om er over te praten hoe moeilijk de onderwerpen ook niet. Juist bij moeilijke zware onderwerpen is het goed het uit te spreken deze houden vaak al lang bezig,

Probeer het eens om te gaan schilderen en een mega groot schilderij te maken op uw gevoel, het hoeft niks voor te stellen het hoeft niet mooi te zijn, het uiten van het gevoel is belangrijk in een moeilijke tijd. De gedachten kunt u ook verminderen met tekenen, een spelletje, fietsen, of een van de andere afleiding zoekers.

Probeer het eens om meer te letten op het geheugen en de concentratie hoe goed deze is. Probeer dagelijks aan de concentratie te werken en het bij te houden. Vooral bij mentale problematiek gaat deze achteruit. Dit kunt u doen door een spelletje terug denken en kijken hoe ver u terug komt. Vandaag at ik .. gisteren .. eergisteren .. de dag ervoor. Probeer het steeds verder terug te denken. Blijf elke dag lezen om de concentratie op pijl te houden, focus u op 1 dingen met een activiteit en probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

Probeer het eens om te leren van vorige momenten en deze te erkennen. Wanneer u vorige momenten met elkaar vergelijkt en kijk hoe het is gelopen en wat de gevolgen hiervan waren kunt u een nieuwe oplossing bedenken mocht het nog een keer voorkomen. Hierdoor krijgt u een steeds betere oplossing.

Probeer het eens positief te kijken naar de mogelijkheden die er zijn en de dingen die goed gaan. Houd deze bij in een positief dagboek die kan helpen in een moeilijke tijd. Positief denken kan helpen dingen anders te zien en anders aan te pakken. Wees trots op de dingen die goed gaan.

Probeer het eens om te werken met kleine doelen en om deze te bereiken, een doel voor een week een wek proberen evalueren en een nieuw doel maken. Hierdoor blijft u gemotiveerd om met kleine stapjes voor uit te komen.

Probeer het eens om een betere dagstructuur te krijgen door het zetten van een wekker op vaste momenten dat u iets moet gaan doen. Hang een planning op een plek waar u dagelijks veel langsloopt het hangt in het zich en herinnerd u aan de dingen die nog moeten.

Probeer het eens om meer te gaan bewegen bij mentale problematiek, het verlicht de klachten en het veranderd de gedachten, het is belangrijk dagelijks 30 minuten naar buiten te gaan. Is de problematiek groter probeer elke dag een blokje om uw huis.