PTSS door de tv aflevering

Wat is het?

Een persoon geeft aan dat het een PTSS oploopt van het kijken van een TV programma. Het oplopen van een PTSS kan alleen wanneer een persoon iets zeer traumatisch heeft meegemaakt. Het zegt erg veel over het programma dat de persoon aan het kijken is. Als het zo naar is zouden veel personen de TV juist uitzetten. Hoe groot is de kans dat een persoon een PTSS oploopt van een TV programma? De kans is aanwezig dat een persoon het naar ervaart of misschien nachtmerries van krijgt.

Herkennen

Dit met dan wel een hele heftige aflevering zijn geweest als u er een traumatische ervaring van heeft opgelopen, het moet dan wel een aflevering zijn geweest met een zware oorlog met alles er op en er aan of mega veel geweld? Heeft u dan wel goed geslapen van nacht of had u een nachtmerrie? Heeft u gedachten aan de de aflevering die malend door het hoofd gaan? Heeft u het gevoel dat u de aflevering diverse keren herbeleeft?

De personen in de aflevering zijn zo erg dat de persoon er een PTSS van krijgt. Door een TV programma te blijven kijken wat naar is en wel zo naar dat u er een traumatische ervaring aan overhoud, is vreemd dat u blijft kijken, als de persoon blijft kijken zoekt het zelf een PTSS op. Waar zet de persoon de tv niet op een andere zender als het zo naar is?

Behandelen

De persoon suggereert dat het een ptss kan oplopen door een tv programma, de wanneer dit het geval zou zijn waarom word het dan uitgezonden? Zou het wel op de tv mogen? Moet het niet gelijk gemeld worden dat het op de tv was? Als het zo ernstig is is het trending? Wat zijn de gevolgen als een groot deel van Nederland het heeft gezien? Hebben nu meer mensen een PTSS? Loopt een persoon dan tegenwoordig zo snel een PTSS op?

Met de zin op sociaal media heeft de persoon niet in de gaten wat het voor andere kan doen. Het lezen van het bericht kan een persoon triggeren die een PTSS heeft en hierdoor een herbeleving krijgen om meer last van trauma gedachten omdat het voor de persoon wel echt is. Van de aflevering moet een persoon hooguit bijkomen, een nacht slecht slapen, maar de volgende dag gaat het weer zo als altijd. Een persoon met PTSS heeft hier elke dag last van 24/7/265. Het bijkomen kan zorgen voor een slechte dag, bij PTSS is het elke dag afwachten hoe de dag verloopt, door veel triggers.

Als het echt zo slecht volk is, zou deze vast nu trending zijn? Zijn er foto en beelden voor aangifte want het moet gemeld worden als ze traumatiserend zijn? Hiervoor is bewijs nodig. Zo slecht volk komt vaak alleen in vaste programma’s van politie of opsporing verzocht dus dan zijn het vast bekende?

Voor een persoon die PTSS om een andere reden heeft opgelopen ervaart deze opmerking als zeer naar. Het oplopen van een PTSS komt niet door de PTSS het word u aangedaan, een persoon is beschadigd in het gevoel, emotie, gedachten, een tv is de zender verzetten, als u minder had gekeken was het minder binnen gekomen had u zich minder geërgerd.

Gevolgen

PTSS is een diagnose waar vaker mee word gestrooid en waardoor er vaker van deze opmerkingen online te vinden zijn. De personen hebben vaak geen weet van het dagelijks leven met een PTSS, wat het inhoud voor een persoon en wat het voor een persoon kan betekenen als het word gelezen door iemand met PTSS. Voor een persoon kan het zeer minderwaardig overkomen, begrip en respectloos.

Hoeveel last gaat de persoon overhouden van 1 aflevering van een TV programma? Als de persoon het als traumatisch heeft ervaren is het belangrijk dat het word behandeld met EMDR. Van 1 aflevering kan een persoon bijkomen en herstellen waardoor de kans klein is op een PTSS. Als de persoon hulp zou vragen voor de PTSS omdat het zegt een PTSS te hebben zou het onnodig op de wachtlijst staan die al lang is en onnodig een plek bezet houden.

Het volk heeft niks te maken met PTSS die een persoon kan oplopen. Het is een aflevering wat geacteerd is. Personen die anders denken of zich anders gedragen dan u gewent bent loopt u nog geen PTSS van op, het gaat om geweld, oorlog, mishandeling, scheiding. Voor een persoon die het bericht leest kan het overkomen als een belediging aan gezien ze dagelijks een zware strijd voeren een dag door te komen.

Plan

Heeft u al het bewijs al verzameld? Het is wel belangrijk nu u een traumatische ervaring heeft opgelopen dat u aangifte van het misdrijf doet, is het wettelijk voldoende bewijs? Wanneer neemt u contact op met politie voor aangifte of maakt u een melding? wat zijn uw traumatische gedachten die u eraan heeft over gehouden? Wat zijn signalen waar u meer last van heeft?

Voor u uit dat u een PTSS heeft opgelopen is het belangrijk te weten wat het is, wat het inhoud en wat het kan betekenen voor de persoon een algemene basis kennis. Als u wist wat het zou betekenen voor een persoon om PTSS te hebben zo u dit niet schrijven, hierdoor blijkt dat de kennis onvoldoende is, het is belangrijk te lezen online bij lotgenoten verhalen of ervaringen van een ervaringsdeskundige.

Roep niet zomaar dat u een PTSS heeft als het nergens over gaat en niet mogelijk is. Het is onzin om te zeggen dat u iets heeft als het niet zo is. Het is een zeer ernstige diagnose om te hebben voor een persoon waar de kans klein is op een herstel. Zo het wel te benoemen komt er een verkeerd beeld waarvan een persoon een PTSS oploopt en de ernst daarvan.