Wat is het

Het inzicht krijgen in de signalen is erg belangrijk om meer grip te krijgen op de signalen om een betere oplossing te kunnen vinden om meer rust te kunnen gaan ervaren. Wanneer er weinig inzicht is weet een persoon niet of slecht te handelen in hoge signalen.

Voor personen in met mentale problematiek kan het vaak door veel stress, angst of paniek niet mogelijk zijn om rust te vinden of verbetering aan te brengen om rustiger te worden. Rust vinden is voor iedere persoon anders, wat voor de enen wel werkt ,werkt voor de ander vaak minder goed. Het is zoeken naar oplossingen die kunnen helpen in het vinden van de rust. Het verbeteren van rust is een dagelijkse bezigheid, door verwerken, loslaten, bewegen, ontspannen, praten.

Het kunnen ontspannen en het leren om rust te vinden in ontspannen kan lastig zijn. Vaak geef een persoon het op naar een paar keer proberen. Maar ontspannen lukt pas als u doorzet en het elke dag opnieuw probeert en meerdere keren op een dag. Yoga is iets dat u moet leren, het kan helpen in meer rust, maar het aanleren kost tijd en het gevoel moet u leren kennen en aandurven.

Stilte kan nodig zijn voor rust maar is niet perse nodig. Wanneer iemand in een pretpark loopt is er vaak weinig stilte, maar toch kan een persoon rust hebben door het uitje. Voor veel dingen is stilte wel makkelijk om te ontspannen of om de rust te vinden. Rust komt vaak vanuit ander dingen dan stilte omdat stilte er niet altijd is. Een persoon kan rust verliezen en kwijt raken dit is bij stilte niet mogelijk.

Herkennen

Ontspannen gaat vaak het beste wanneer u dit doet op gevoel. Door de ademhaling te leren kennen ook in de verschillende fase kunt u oefeningen bedenken om de ademhaling weer te laten zakken die u kunt gebruiken wanneer u aan het winkelen bent. Thuis kunt u het oefenen en in de winkel toepassen. Kijk wat u kan motiveren om door te gaan op momenten dat het lastiger is. Motivatie kan kracht geven en moed en stappen laten zetten. Waar een wil is is een wel als u er wil komen komt u er. Motivatie is positief en van positief kunt u ontspannen.

Ontspannen kan iedereen. Veel oefeningen zijn kort en simpel en hebben een groot effect op signalen en op gedachten. Het leren ontspannen gaat vaak het makkelijkst met gesproken audio en actief luisteren wat er word gezegd. Door niks te doen ervaart u veel rust, terwijl de audio doorgaat. De kunst van kunnen ontspannen is niks doen, het hoofd stil houden, geen gedachten. Vaak zijn er nog te veel gedachten waardoor het niet lukt of niet het gewenste effect heeft. Een persoon geeft aandacht aan de gedachten waardoor het meer gaat denken, waardoor er minder rust is.

Rust hebben is iets anders dan stilte. Rust kan wanneer een persoon ontspant. Rust vinden kan vaak met afleiding zoeken of iets leuks gaan doen. Rust hebben en behouden kan soms erg lastig zijn, ontspannen gaat vaak het beste wanneer het rustig is of stil. Rust vinden kan ook wanneer een persoon een koptelefoon op heeft met muziek, in een rustgevende kamer is.

Rust kan verstoord worden door een trigger, dit kunnen gedachten zijn die herinneren aan iets of een geur, van iets want vies ruikt. Rust kan verstoord worden door het nieuws, door berichten die u leest, door sociaal media. Het terug vinden van rust duur vaak langer dan het vinden van stilte.

Om rust te kunnen vinden is het belangrijk dat de ademhaling goed is, hoe meer benauwd een persoon het heeft hoe hoger de signalen zijn waardoor een persoon minder rust heeft. De persoon is bezig met het maken van een stoel van hout en is helemaal in zijn element. Misschien kan ik ook iets creatiefs gaan doen en daar mijn rust in vinden.

Gedachten zijn vaak een oorzaak van dat er minder rust is, een persoon piekert meer of maal meer waardoor er meer gedachten in het hoofd zijn. Deze gedachten zijn nog niet verwerkt en houden bezig waardoor er minder rust is. Kleine aanpassing aan een oefening kan een verschil maken in het wel of niet meer rust vinden. Het vinden van de rust kan door uit de situatie te gaan, uit de kamer even naar buiten, door te blijven zitten houd de problematiek aan.

Door spullen op een vast plek neer te leggen en het geordend te houden voorkomt u veel stres, het is een kleine aanpassing, maar voorkomt bakken met stress en tijd om te zoeken, wat voor frustratie zorgt. Er is geen vaste manier van het aanpakken van signalen om meer rust te krijgen, het ligt aan de bui die u heeft of hoe hoog de signalen zijn, hoe goed u met de signalen overweg kan. De ene keer kan iets wel helpen, terwijl het de volgende keer averechts werkt.

Meer rust ervaren is meer dan alleen leren ontspannen, het heeft vaak te maken met het dagelijks leven en uw levensstijl, de gedachten die er zijn en het soort gedachten, de signalen van stres en drukte die er is. Door hier kleine dingen in te veranderen kunt al meer rust ervaren.

Meer rust komt er wanneer u meer relax momenten in plan of een momentje voor uzelf, een moment dat even alles kan of niks moet. Door dagelijks meer te relaxen krijgt u uiteindelijk meer rust. De enen persoon houd van house en word hiervan rustig. De house kan voor u niet werken maar het idee van muziek zou kunnen. De rust is vaak minder door signalen zoals stress angst of paniek, door trigger van buiten af zoals overlast of drukte of door gedachten of gedachten stromen

Behandeling

Als u merkt dat u hoog ademhaalt of de de mond gaat ademen is de spanning veel te hoog, het is belangrijk de controle in de ademhaling terug te vinden door te tellen van 21 -100 gaat dit erg snel. Probeer eerst langzaam te tellen en voer het tempo steeds meer op.

Doe dagelijks minimaal 30 minuten aan relaxen en ademhalingsoefeningen, maak ze u eigen en vind u weg in relaxen door de oefeningen te doen zoals ze u de meeste rust geven. Een oefening kan zijn bewegingen die u rust geven, deze hoeven niet in een bepaalde volgorde te gaan. De manier zoals u het voelt of beweegt geeft rust, u denk er minder over na en laat gedachten hierdoor meer los.

Oefen dit regelmatig thuis, let hierbij ook op hoe het voelt wanneer de ademhaling sneller gaat door opkomen van signalen of wanneer het afneemt door een oefening. Het gevoel kunt u erkennen in een supermarkt en door de oefening met een aanpassing toe te passen kunt u deze gebruiken om signalen sneller te verminderen. De hand kunt u vervangen door op uw shirt te letten, uw buik in te trekken, diep adem te halen en zo meer balans krijgen in de ademhaling.

Gevolgen

Ontspannen kan lastig zijn naar een week waarin veel is gebeurt. Het ontspannen lukt niet in 1 x waardoor een persoon het er snel bij kan laten zitten het lukt toch niet. Het is belangrijk het op meerdere momenten te proberen, soms heeft u meerdere keren nodig om de rust echt te vinden. Bij elke keer neemt de rust iets toe.

Door minder rust kan het dagelijks leven worden beïnvloed. Hierdoor kan een persoon steeds meer beperkt raken. Gedachten kunnen meer piekergedachten worden waardoor een persoon meer herhalend kan gaan denken, hierdoor is het meer in herhaling dan denken over het hier en nu of de toekomst. Een persoon heeft dan meer kans op mentale problematiek.

Door minder rust heeft een persoon meer last van signalen en de problematiek. De persoon kan sneller in buien komen met extreme signalen gedachten of gevoelens Trigger kunnen de dag en nachtrust flink verstoren waardoor er veel slapproblematiek en mentale problematiek kan ontstaan. De tiggers kunnen zijn geluiden, geuren of woorden die herinneren aan dingen die gebeurt zijn.

Stilte kan ervoor zorgen dat geluiden harder binnen komen. Stilte kan zorgen dat een persoon meer gaat na denken heeft maal gedachten of piekeren. Er komen te weinig prikkels binnen om actief te blijven. Door stilte is een persoon meer vermoeid over de dag.Van stilte kan een persoon depressief worden, het is stil of er niemand is, de persoon voelt zich alleen en word hierdoor steeds meer somber, krijgt meer signalen en onrust.

De persoon heeft minder motivatie dingen te gaan doen. De gezondheid gaat vaak achteruit.Hoe meer een persoon de rust moet zoeken, hoe meer het stil moet zijn om het te vinden. Een persoon kan de rust kwijt raken door chronische signalen of door bijvoorbeeld overlast. Hierdoor kan een persoon geen rust meer vinden en heeft het dagelijks oplopende signalen.Wanneer personen lang in de stilte zitten, kunnen personen steeds moeilijker tegen geluiden. Een persoon die woont bij het bos waar het altijd stil is, kan dan last hebben van geluiden in de stad, waar de persoon minder last van zou hebben als de persoon in een stad woont. De persoon moet elke keer wennen aan meer geluiden.

Wanneer signalen niet worden begrepen of anders worden opgevat kan een persoon geen rust ervaren. De signalen komen te pas en te onpas waardoor een persoon elke keer verrast is dat het een bui heeft. De buien kunnen steeds vaker voorkomen. In een hoge fase is het moeilijk bij weinig inzicht om meer rust te krijgen, als een persoon te weinig weet van een bui kan het weinig doen om deze te stoppen. Hierdoor kan het al snel een crisis worden terwijl het voorkomen had kunnen worden.

Veel kleine dingen kunnen stress veroorzaken, zoals het zoeken naar sleutels of wanneer er veel op te ruimen is. De persoon is het overzicht meer kwijt waardoor het door de omgeving meer stress ervaart. Het is belangrijk dat de omgeving op geruimd is om meer rust te hebben in het hoofd. Vaak word er gezegd ik kan niet ontspannen, een persoon geeft het op. Hierdoor kunnen signalen alleen maar oplopen met gevolg dat een persoon dagelijks meer signalen ervaart en dat een persoon meer kans heeft op mentale problematiek.

Bij veel problematiek zijn er triggers aanwezig zoals woord trigger geur trigger of geluiden leer deze kennen om ze aan te pakken en beter te leren begrijpen zodat u zich er steeds beter kunt wapenen. Triggers kunnen zorgen voor hoge signalen en gedachten stromen die veel invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Hierdoor heeft u meer inzicht in wat een trigger met u kan doen, waardoor u meer mogelijkheden heeft het direct aan te pakken.

Plan

Vanuit stilte naar geluid kan voor een persoon triggeren. Een persoon kan schrikken van het geluid. Door stilte komt er meer druk op de oren, waardoor een persoon hier meer last van kan krijgen. Stilte kan zorgen voor mentale problematiek. De gedachten gaan sneller en een persoon word vaker getriggerd, waardoor een persoon meer in de stress komt en uiteindelijk beperkt kan worden in mogelijkheden.

Stilte kan fijn zijn wanneer een persoon een drukke dag heeft gehad en om bij te komen kan stilte helpen, maar ook wanneer het niet stil is zijn er andere mogelijkheden om rust te vinden door en film of ademhalingsoefening. De rust word verstoord door geluiden. Stilte word verstoord door geluiden. Rust geeft een gevoel van ontspanning, stilte kan zorgen voor meer stress. Stilte kan worden gemaakt door gebruik van een geluidsdichte koptelefoon.

Zorg voor voldoende afwisseling in stilte en geluiden. Neem op tijd een moment voor u zelf en kom bij. Voorkom mentale problematiek door te letten op de signalen van depressie of sociaal isolement. Een persoon kan veel last hebben van stilte om zich heen, hierdoor meer getriggerd worden waardoor er meer buien zijn. Het is belangrijk de stilte te doorbreken door dingen te gaan doen zoals een dagactiviteit en werken aan de signalen.

Tijdelijk in de stilte kan voor personen geen kwaad, te lang in stilte zitten wel, beperkt de tijd van stilte om mentale problematiek te voorkomen. Zorg voor een sociaal netwerk, met personen wie u contact wilt hebben. Ga samen leuke dingen doen en op tijd uit de stilte. Welke dingen kunnen u rust geven? Wat kan helpen in de fase wind storm tornado of orkaan? Voor elke fase zijn andere oplossingen nodig. Vaak helpende oplossingen niet van fase 1,2,3, voor fase 4.

Vanuit de mentale gezondheidszorg is er weinig aandacht voor de signalen en het verloop ervan in voorlichting of educatie. Door overdag actief te zijn in bewegen, heeft u minder stress, waardoor u meer rust heeft om te slapen of voor een start om beter te relaxen. Personen die positief denken hebben vaak meer rust in het leven. Probeer zo veel mogelijk positief te denken ook in moeilijke tijden.

het verbeteren van de rust is elke dag werken aan de rust door het doen van oefeningen het bijhouden van overzichten en het erkennen en weten te handelen bij code wind storm tornado en orkaan en deze kunnen voorkomen.Voor meer rust zijn er diverse soorten medicatie zoals lorazepam, de medicatie is handig als hulpmiddel, maar er naast moet ook op een andere manier gewerkt worden aan de signalen.

Doe ontspannings- en ademhalingsoefening. Bijvoorbeeld gebaseerd op yoga, mindfulness of meditatie. Op internet zijn veel filmpjes te vinden, deze kunt u gebruiken als een basis van uw eigen oefeningen. De oefeningen kunt u ook aanpassen en zelf een draai aangeven, het is niet dat het zo perse moet en anders niet goed is. Vaak is uw eigen draai meer ontspannen.

Het is belangrijk elke dag meerdere keren te proberen om een ademhalingsoefening te doen om dagelijks meer rust te ervaren. Naast de oefeningen is het belangrijk dagelijks actief te bewegen om zo signalen te verminderen en meer rust te kunnen ervaren. Als het een dag niet is gelukt, morgen weer een nieuwe kans. Leer prioriteiten stellen, wat moet eerst en wat kan wachten. het is belangrijk een goede balans te houden. Houd hiervoor een to-do lijst bij en geef aan wat er moet gebeuren. Door de lijst kunt u de andere punten niet vergeten.

In een oefening is het belangrijk u over te geven aan het gevoel, de benen worden zwaar waardoor het meer rust gaat krijgen. Door hier te gaan bewegen, komt alle spanning weer terug. Vaak kan het helpen de oefeningen op bed te doen omdat u hier meer rust ervaart als met een yoga mat op de grond.

Door te accepteren dat het nu zo gaat ervaart u minder stress van het moment en kunt u makkelijker de rust zoeken en de oefeningen uitvoeren. Door het te accepteren wat er is gebeurt kunt u gedachten meer loslaten en naar de achtergrond laten gaan. Neem bijvoorbeeld in een periode dat er veel nieuws is wat afstand van het nieuws.