Schaf een stappenteller aan en probeer elke dag 10.000 stappen te zetten.

Beweeg in de natuur, het buiten zijn, is goed voor de weerstand en het geeft een ontspannen gevoel wanneer u aan het wandelen of fietsen bent. Even weg van huis. bewegen is een goede manier om van signalen af te komen of te verminderen. het is belangrijk dagelijks minimaal 15 minuten actief bezig te zijn. Maak het leuk om actief bezig te zijn, bijvoorbeeld met een hobby als schilderen of de moestuin of op een mooie dag een lekker eind te gaan fietsen. Neem wat vaker de trap in plaat van de lift. Start met dagelijkse rek en strekoefeningen om de spanning op de spieren te verminderen.

Schaf een stappenteller aan en probeer elke dag 10.000 stappen te zetten. Het motiveert om het aantal stappen te zetten, na enige tijd is het meer gewoon om deze hoeveelheid stappen te zetten op een dag. Maak het uzelf comfortabel. Ga in bad, of neem een douche. Doe lekker zittende kleding aan. Wikkel uzelf in een dekentje op de bank. Hoe fijner uw omgeving voelt, hoe beter u zult kunnen ontspannen.

Geef uzelf een massage op veel plekken kunt uzelf makkelijk bij, er zijn voorbeelden op internet te vinden hoe een massage gaat. Probeer de techniek te leren om het te kunnen toepassen, het kan helpen bij vastzittende spieren in de nek schouders of in de rug.