Een persoon schrikt erg snel van geluiden, hierdoor kan een deurbel zorgen voor een paniek bui, waardoor een persoon niet kan reageren. Het gedrag van een andere personen heeft veel invloed op de PTSS, door hard praten, door aanbellen, door gedachten die worden opgeroepen. Een persoon vermijd vaak groepen, feesten, drukte omdat dit de persoon de veel triggerd.

Snel en hevig schrikken van dingen is vaak bij onverwachte geluiden of geluiden die hard zijn. De meeste geluiden kunnen worden uitgezet zoals een deurbel, maar het heeft niet het effect dat een persoon er minder van schrik en het geeft een ander probleem, het minder hebben van contact of het kloppen niet horen. Hierdoor gaat een persoon meer geluiden vermijden. Maar veel geluiden zoals onweer of vuurwerk kunnen niet worden uitgezet.

Schrikreacties of paniek buien; stress en overgevoelig voor geluid, geur. De stress is vaak uitputtend, het gevoel geen energie te hebben. De schrik reactie komt vaak terug waardoor een persoon bij elk geluid kan schrikken en in angst paniek onrust of stress zit.

stress en overgevoelig voor geluid, geur. De stress is vaak uitputtend, het gevoel geen energie te hebben. De schrik reactie komt vaak terug waardoor een persoon bij elk geluid kan schrikken en in angst paniek onrust of stress zit. Snel en hevig schrikken van dingen, zorgt ervoor dat er op den duur lichamelijke klachten ontstaan, de persoon krijgt last van pijnklachten.