Wat is het

Simpele oplossingen werken vaak het beste wanneer een persoon mentale problematiek heeft. Het komt omdat het simpel is en 1 of 2 stappen zijn, waardoor het toepasbaar kan zijn in hogere signalen. Oplossingen moeten vaak simpel zijn voor personen met mentale problematiek wanneer signalen of gedachten te hoog oplopen en een persoon minder in het hier en nu is, moeilijk kan denken of er te veel last van heeft.

Simpele oplossingen zijn vaak makkelijk en uitvoerbaar en hebben het meeste effect. Hierdoor kunt u ze iedere keer weer toepassen en kan het makkelijker een gewoonte word, en u minder nadenkt over het vinden van een oplossing. Simpele oplossingen geven duidelijkheid een persoon weet waar het aan toe is en hoe het moet handelen.

Simpele oplossingen voor gedachten kunnen zijn afleiding zoeken of iets anders gaan doen. Door te blijven zitten blijven gedachten aan de gang, door te bewegen veranderen ze. De oplossingen zijn voor iedereen anders het heeft veel te maken met hoe vast de gedachten zitten en wat voor soort gedachten het zijn.

Simpele oplossingen voor stress kunnen zijn bijvoorbeeld het beter opruimen van spullen en alles op een vast plek neer leggen om minder te hoeven zoeken. De oplossingen zijn vaak kleine maar vele kleine oplossingen geeft een groot resultaat. Simpele oplossingen voor het dagelijks leven zoals het het in kaart brengen van signalen buien of problematiek. Hoe beter beeld u heeft hoe makkelijker u oplossingen heeft om het aan te pakken.

Soms zijn de kleine dingen in het leven meer dan genoeg. Kleine dingen in het leven zoals een compliment of een kaartje kan veel meer zeggen dan andere dingen. Het is een klein gebaar met een grote betekenis. Geniet van de kleine dingen in het leven. Wie kan genieten van de kleine dingen, heel mega geluk van grote dingen. De kleine dingen in het leven zijn belangrijker dan de grote.

Kleine dingen kunnen een goed gevoel geven zoals extra aandacht voor een speciale dag of een dag die voor u belangrijk is. Ik ben belangrijk voor de persoon, kijk hij/zij heeft aan mij gedacht, wat aardig. Kleine dingen zoals een kaart versturen kan veel doen met een persoon. Een kaart voor een verjaardag geeft aan dat een persoon rekening houd met de verjaardag een kaart heeft gekocht en er iets leuks op heeft gezet. Het heeft al een gevoel voor het is bezorgd.

Kleine dingen zoals boodschappen doen kan een persoon veel helpen als een persoon ziek is of moeilijker kan lopen. Wanneer een persoon boodschappen doet voor een ander, is de andere persoon minder eenzaam en alleen. Het samen genieten van een mooie zomerdag. Kleine dingen zoals een lach op iemands gezicht, waar u weer wat vrolijker van word, of iemand die u aan het lachen maakt. Kleine dingen maken een moment vaak leuker en gezelliger. Of eindelijk weer u lievelingsnummer op de radio op vol volume en meezingen.

Behandelen

Fase 1 is een fase waar een persoon alle oplossingsmogelijkheden heeft. Een persoon heeft geen last van signalen. De persoon kan door het in fase in te delen meer overzicht hebben over de problematiek en oplossingen. Fase 2 is een fase waar een persoon moet opletten op alle signalen en het verloop. Om het aan te pakken werken moeilijkere oplossingen nog wel maar het moet wel steeds simpeler worden Fase 3 is een fase waar een persoon minder goed kan handelen en minder goed kan denken. Hierdoor moet het kort bondig op papier staan in een crisis noodplan wat een persoon kan doen.

Maak het leven niet onnodig ingewikkeld. Denk eenvoudiger en simpel, in mogelijkheden en kijk hierbij naar de toekomst en de gevolgen. Oplossingen zijn vaak uitproberen en kijken wat helpt. Hoe vaker u dingen uitprobeert hoe meer oplossingsmogelijkheden u heeft. Simpel oplossingen voor de stress is het volgen van een cursus of workshop hoe u kunt omgaan met stress en buien. Stress verminderd door boksen, rennen, fietsen, door actief bezig te zijn. het zijn activiteiten die zorgen dat stress meer verdwijnt en afneemt door u letterlijk leeg te sporten.

Simpele oplossingen voor gedachten de gedachten kunnen worden behandeld door de mentale gezondheidszorg. De gedachten kunnen afnemen door het te bespreken of door het op te schrijven. De gedachte bespreken is een goede manier om gedachten te verwerken. Simpele oplossingen voor het dagelijks leven kunnen zijn kijken naar de signalen waar u last van heeft, hier meer informatie over zoeken en kijken naar de gevolgen en hierop een plan maken om de gevolgen te voorkomen.

Fase 1 is een fase voor onderzoek en verbetering. Door regelmatig te evalueren krijgt u steeds betere oplossingen en inzicht. Fase 2 is een fase waar een persoon moet gaan opletten dat het niet verder oploopt. De persoon moet de signalen weer in balans krijgen door bijvoorbeeld meer rust te nemen. Fase 3 is een fase waar direct handelen verplicht is, elke seconde telt om het naar beneden te krijgen. Er moet een noodplan zijn in simpele stappen op weg naar een oplossing of verlichting.

Kijk positief naar de momenten die er zijn, met contacten, met iets dat u heeft gekocht, iets wat u al lag wilde of wat zo op uw pad komt. De kleine momenten zijn de momenten om energie uit te halen. Raak niet te veel onder de indruk van geld, status, etc. Kijk naar iemands vriendelijkheid, behulpzaamheid en verdraagzaamheid. Er zijn veel meer dingen die belangrijker zij dat geld en die zijn gratis.

Gevolgen

Wie niet kan genieten van kleine dingen is altijd op zoek naar grote dingen, deze zijn er veel minder en hebben vaak tijd nodig. Hierdoor geniet een persoon vaak minder van het leven. Wanneer een persoon meer in gedachten is of meer signalen ontvangt is het voor de persoon vaak moeilijk de kleine dingen te zien, het word vaak negatief waardoor de dingen meer wegvallen. Kleine leuke momenten zijn er vaak genoeg, het is alleen soms lastig de kleine punten te zien, of het geheel als positief te ervaren. Kleine dingen kunnen op en lange termijn minder goed werken en kunnen een persoon meer het gevoel geven is dit alles?

Wanneer een persoon minder simpel kan denken in makkelijke toepasbare oplossingen kan het zijn dat een persoon gaat piekeren over het probleem en hierdoor maal gedachten krijgt. Simpel oplossingen voor de stress kunnen gaan tegen werken, de stress laat zich niet altijd onder controle houden. Simpele oplossingen kunnen soms niet voldoende zijn wanneer een persoon tornado stress heeft.

Simpele oplossingen voor gedachten kunnen niet meer werkzaam zijn wanneer een persoon gedachten stromen heeft of veel druk in het hoofd. Een persoon kan op dat moment minder goed na denken. Simpele oplossingen voor het dagelijks leven kunnen niet meer helpen wanneer een persoon chronisch ziek is of wanneer klachten dagelijks te hoog oplopen. Wanneer een persoon last heeft van chronische klachten kan het soms iets verlichting geven.

Wanneer een persoon minder oplossingen heeft en minder inzicht in de signalen en gedachten kan een persoon eerder mentale problematiek oplopen. Door geen inzicht kan een persoon geen actie nemen of op tijd actie nemen. Fase 2 is de fase waar simpele oplossingen minder werken en een persoon als het hoog is minder goed kan denken in opties. Een persoon voelt zich erg gestrest. Hierdoor moeten oplossingen in het midden van deze code worden aangepast naar het starten van het noodplan. Fase 3 is een fase waar een persoon een combinatie heeft van hoge signalen, veel gedachten en pijnklachten. Simpel denken is vaak niet mogelijk. De communicatie is vaak zeer moeilijk.

Plan

Simpel denken is denken in oplossingen die mogelijk zijn, uitvoerbaar zijn en direct toepasbaar zijn. Simpele oplossingen kunnen zijn naar buiten gaan, gaan tv kijken of computeren, iets leuks plannen, de aandacht in stoppen als een schilderij.

Fase 1 Wanneer u in Fase 1 zit is het de tijd om oplossingen nog eens te bekijken en te kijken welke werken en welke niet. In wind heeft u alle tijd om het beter te bekijken en oplossingen of een aanpak te verbeteren. Fase 2 wanneer u in Fase 2 zit word het moeilijker om te functioneren, hierdoor moeten oplossingen meer simpel en makkelijk zijn. Oplossingen die in deze fase werken bij een tornado kunnen zorgen dat het niet doorschiet naar Fase 3. Fase 3 Wanneer u in Fase 3 zit moeten oplossingen heel simpel en doeltreffend zijn om eruit te komen. Het is belangrijk om te weten wat u bij een orkaan nog wel of niet kunt doen. Hoe simpeler hoe beter want het hoofd draait overuren.

Simpel oplossingen voor de stress kunnen zijn stress verminderen door te sporten en de stress er letterlijk uit te sporten. Door de stress aan te pakken door er meer inzicht in te krijgen met het stress dagboek. Door dagelijks schema’s en overzichten bij te houden van de hoeveelheid stress en de aanpak.

Simpele oplossingen voor gedachten is door de gedachten af te leiden door bijvoorbeeld muziek op te zetten of door tv te gaan kijken. Door actief te luisteren en mee te zingen kunnen gedachten positief worden gestemd. door de gedachten letterlijk met pen op papier te zetten nemen de gedachten meer af en kunt u het voor het moment meer met rust laten.

Simpele oplossingen voor het dagelijks leven kunnen zijn meer relaxen zodat het lichaam beter kan herstellen. Dor her doen van een ademhalingsoefening of door te kijken naar vorige momenten om oplossingen te verbeteren.

Een cadeau krijgen is leuk, maar het gekocht in een winkel. Een cadeau wat gemaakt is heeft waarde en meer gevoel. Vaak word het ergens neer gezet en er hangt een herinnering aan, deze herinnering geeft een positief gevoel. Welke kleine dingen geef u een goed gevoel, een lach of maakt u meer vrolijk gestemd? Het kunnen dingen zijn die een ander voor u doen, maar er zijn vele dingen die u ook zelf kunt doen, zoals uw favoriete programma kijken op tv. Kleine dingen zoals een vakantie of leuke activiteiten kunnen helpen als helpende gedachten of als positief dagboek op moeilijke momenten. Door het bijhouden van een positief dagboek, kunt u meer genieten van kleine dingen.

Sta een moment stil bij de kleine dingen, de momenten voelen vaak als dagelijks maar hebben ook iets speciaals, iets bijzonders, iets leuks. Hoeveel kleine positieve dingen had u vandaag? Wat maakt u gelukkig? Dingen die gelukkig maken net als een knuffel of dat er iemand voor u is, lijk minder bijzonder maar wanneer ze er niet zijn ziet u hoe speciaal het eigenlijk is. Complimentjes zijn leuk om te krijgen, maar ook leuk om te geven. Het geeft een goed gevoel om iets aardig op motiverend tegen een persoon te zeggen. Het geeft hetzelfde gevolgen als een cadeau kopen voor iemand. Van de blijheid van de ander voelt u zich ook meer blij.