Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen komen vaak voor bij personen met trauma en PTSS. Een persoon is beschadigd in het gevoel, gedachten, emoties. Wanneer trauma’s niet zijn verwerkt kunnen deze een dag bepalen waardoor er steeds schommelingen kunnen zijn.

Een persoon kan meer last hebben van stemmingswisselingen bij een trauma wat niet is verwerkt of behandeld. Zolang het trauma en trauma gedachten voor in het hoofd zitten en elke dag een persoon bezig houden, heeft een persoon meer kans op herbelevingen en buien, die stemming van de dag bepalen.

Een trigger kan een bui veroorzaken van stress, angst, paniek. Door een trigger verliest een persoon sneller de controle en heeft meer last van stemmingswisselingen. Vaak veranderd het gedrag negatief. Trigger kunnen sommige momenten heel vaak aanwezig zijn en dan weer maanden niet. Met triggers is geen dag hetzelfde. Hierdoor heeft het een grote invloed op het dagelijkse leven.

Een persoon kan meer depressieve klachten hebben door het trauma en trauma gedachten, zich somber voelen. Een persoon voelt zich het ene moment oke, en het volgende moment met emoties van verdriet. Doordat trauma gedachten te pas en te onpas komen opzetten, ervaart een persoon te pas en te onpas signalen van het trauma, hierdoor krijgt een persoon schommelingen die vaak niet tegen te houden zijn.