stress door anderen

Wat is het

Stress van andere kan erg lastig zijn wanneer een persoon gevoelig is voor stres. De persoon die altijd stress ervaart voelt vaak ook de stress van de andere persoon, waardoor de eigen stress hoger oploopt. De stress van een ander is vaak erg lastig. Doordat het niet te vermijden valt en het altijd overal kan zijn. De stress is vaak afhankelijk van de drukte die er is in de winkel, een persoon die haast heeft. Stress van andere kan komen omdat er meer drukte is, er veel gebeurtenissen zijn, door geluiden van buren of personen ervaren veel stress met bellen. Stress door ander komt vaak voor op verschillende manieren. De persoon ervaart veel stress wanneer de situatie voordoet en dit kan nare gevolgen hebben voor een dag.

Stress van andere kan een persoon ervaren wanneer een persoon in een winkel is of wanneer een persoon door een drukke winkel straat loopt. De drukte en de stress rond de feestdagen in winkelcentra, de extra versieringen, shoppen. De stress die personen dan hebben is vaak voelbaar voor een ander. Voor een persoon met mentale problematiek is dan de stress extra hoog.

Stress van andere door ruzie of gebeurtenissen zijn zorgen vaak voor meer piekeren en malen over de situatie, waardoor er een verminderde nachtrust is en vaak een verdraaid voedingspatroon. Stress door buurtgeluiden zijn lastig te voorkomen of te negeren. De geluiden kunnen een trigger worden waardoor een persoon steeds meer stress gaat ervaren. Stress door het nieuws is vaak makkelijk te voorkomen door niet te kijken of niet te luisteren. Wanneer er veel gebeurt in de wereld komt het nieuws vaak harder binnen, waardoor een persoon meer stress ervaart.

Stress om te bellen of gebeld te worden is vaak een moeilijk probleem om aan te pakken, het heeft vaak te maken met angst of paniek. De stress van de andere persoon zorgt ervoor dat een persoon meer stress krijgt en dat de persoon meer weerstand kan krijgen om naar een supermarkt te gaan, door supermarkt stress. De persoon kan elke keer daarna als de persoon de winkel binnenkomt dezelfde stress ervaren als toen. Een persoon met PTSS heeft vaak last van geluiden uit de samenleving, vaak weet de persoon om te gaan met eigen geluiden maar kunnen geluiden buiten het huis triggers zijn waardoor er buien ontstaan of herbelevingen. (De persoon heeft last van de samenleving)

Voor iedere persoon voelt het anders om stress te hebben en dit uit zich vaak ook anders. Hierdoor is het een kwestie van uitproberen wat voor u helpt en wat niet. Vaak zijn er geen standaard oplossingen die voor altijd werken. Soms werken ze even wel, dan weer niet.

Gevolgen

De gevolgen van de stress kunnen zijn dat een persoon in een bui terecht komt, in de winkel, voor de persoon is dit vaak een nare ervaring. Door meer stress te hebben vergeet een persoon sneller de boodschappen, welke nog moeten. De persoon wilt vaak zo snel mogelijk de deur weer uit. Stress van ander kan zorgen dat een persoon chronische stress krijgt wanneer een persoon bijvoorbeeld dagelijks buren overlast heeft, hierdoor word de persoon steeds getriggerd en ervaart het dagelijks meer stress.

Een persoon kan door de telefoon in herinneringen krijgen die te maken hebben met een nare gebeurtenis of schiet in angst of paniek. Een persoon die meer stress ervaart op de dag heeft vaak veel last van triggers en van geluiden en geuren. De persoon is vaak overprikkeld door een andere persoon. Wanneer het langer aanhoud kan een persoon gaan vermijden.

Stress door anderen zorgt voor frustratie, een persoon kan het niet uitzetten of veranderen, het word een persoon aangedaan, hierdoor moet een persoon het verkroppen wat enige tijd goed kan gaan, maar op de lange termijn zorgt voor meer frustratie en boosheid. Een persoon met PTSS heeft dagelijks veel stress hierdoor kan stress door anderen zorgen voor een extra reactie, boosheid, hoge stress.

Plan

Heeft u alleen stress van een ander of ook van u zelf? Heeft u de laatste weken meer stress? Wat is hiervan de oorzaak? Wat zou u kunnen veranderen aan de stress zodat het lichter word? Wat maakt het dat de ander u zoveel stress geeft? waarom krijgt u stress van de ander? is er iets gebeurt? Probeer het zoveel mogelijk te bespreken en te kijken naar mogelijkheden die er zijn.

Hoe minder stress u zelf heeft hoe minder een andere persoon u kan beïnvloeden. Door te werken aan uw eigen stress, neemt de stress af. Probeer de situatie zoveel mogelijk te verwerken als u thuis bent, door erover te schrijven, te praten of door een schilderij. De stress is belangrijk om meer balans in te krijgen, door de gedachten zoveel mogelijk van u af te zetten. Kijk terug naar vorige momenten dat u stress had in de supermarkt. Waar ging het niet goed? Wat was de oorzaak? Hoe had u anders kunnen reageren of handelen? Door een bezoek elke keer te evalueren en te kijken waar het beter kan krijgt u steeds betere oplossingen en mogelijkheden.

Wanneer de supermarkt of winkel een probleem word door de stress die u ervaart, kies een ander moment om te gaan, in de ochtend is het rustig. In de winkel is het belangrijk om de stress zoveel mogelijk te negeren en gewoon te gaan winkelen. Dit kunt u thuis oefenen door de code wind storm tornado en orkaan te kennen en te weten hoe u reageert op situaties. Tel rustig tot 100, wanneer u bij 100 bent heeft u 3x diep ademgehaald, waardoor u meer rust ervaart. Tellen gaat vaak moeilijker, door de stress en gedachten, het tellen lijd de gedachten af waardoor stress afneemt.

Het negeren van de stress kan voor afleiding te zoeken door muziek op te zetten, door het negeren van een persoon of door een ander pad te kiezen. Zorg voor voldoende rust door ademhalingsoefeningen te doen, en een oefening voor in een winkel bijvoorbeeld de oefening van e hand op de buik maar dan zonder de hand. Door het thuis te oefenen leert u de beweging van de ademhaling die hiervoor nodig is en kunt u op het gevoel deze oefening uitvoeren om meer rust te krijgen.