Wat is het

Nieuws dat veel stress geeft is vaak niet met iets groots zoals een oorlog of geweld, of een pandemie. Het nieuws is vaak naar en onverwachts. Omdat het niet voorspelt was geeft het vaak al meer stress dan ander nieuws. Bij positief nieuws zoals een winst van een wedstrijd is er vaak minder stress aanwezig. Het nieuws kan soms erg zwaar of moeilijk zijn om te verwerken of los te laten.

Zeker in periode dat er weinig tot geen nieuws is of dingen onduidelijk zijn, maken personen zich sneller zorgen. Het verwerken van het nieuws heeft vaak langere tijd nodig en gaat het beste wanneer er mee duidelijkheid is of een een rustigere periode. Voor het verwerken is het belangrijk om het los te kunnen laten en de zorgen te kunnen delen met anderen. door alleen een gesprek te voeren kunt u veel zaken loslaten, verwerken of verduidelijken.

Het nieuws heeft een grote invloed op het dagelijks leven door de beelden en foto bij de artikelen. Deze roepen vaak gedachten op of beelden die blijven hangen. Hierdoor worden gedachten meer vastzittende gedachten. Wanneer een persoon veel leest over het onderwerp kunnen gedachten stromen toenemen die alleen over het onderwerp gaan, hierdoor word het een lang verhaal, maar voor de persoon lijkt het gewoon gedachten.

Door stress uit het nieuws kunnen veel gevolgen van lichamelijke klachten ontstaan of spanningen stress en onrust toenemen. Aan de hand van het onderwerp kunnen ook angst en paniek veel toenemen. Deze kunnen zorgen voor meer stemmingswisselingen en buien. De persoon heeft vaak meer last van hoofdpijn of buikpijn klachten die vaak langer of heviger aanhouden aan de hand dat het nieuws aanhoud.

Het nieuws is zwaar belanden en daardoor trekt u zich het meer aan, het nieuws heeft u in zijn greep, het nieuws houd u voor langere tijd op een dag bezig met gedachten of overdenken. Een persoon kan een vol hoofd krijgen wanneer nieuws te veel ineens op hem/haar afkomt of wanneer het niet goed word verwerkt.

In periode dat er weinig dingen bekend zijn van iets naar of iets groot is het altijd een stressvolle periode. Stress kan door meerdere dingen veroorzaakt worden, de ernst van het nieuws, de hoeveelheid nieuws of wat er alles meningen over gezegd word. Nieuws kan verwarrend zijn in een onzekere tijd waar niet veel bekend is, vaak zijn het speculaties en geen feiten.

Bezig zijn met nieuws en het willen weten wat het inhoud kan ervoor zorgen dat het hoofd te veel informatie krijgt waardoor alleen nog gedachten aan het onderwerp opkomen en bezig houden. Door te lezen op sociaal media zijn vaak # degene die u langer op het medium laten zitten. Hierdoor leest u veel verschillende menigen en kan het lastig zijn er nog een duidelijk verhaal voor u zelf van te maken. Door veel informatie en het willen weten krijgt een persoon sneller stress, meer stress en hoge stress wat kan zorgen voor vastzittende gedachten of stress buien.

Het nieuws heeft een grote invloed op de persoon, de persoon krijgt per keer dat het een bericht leest gedachten, gevoelens of emoties van het bericht wat als een trigger werd waardoor meer gedachten opkomen of aan eerdere dingen die met het onderwerp te maken hebben. Van beelden en informatie kan en persoon stress krijgen of angst/paniek of herbelevingen

Gevolgen

Hoe mee u leest over het onderwerp hoe meer zorgen u zich maken, hoe meer stress en of angst u ervaart. Zeker in de fase als er weinig bekent is, word er van alles over gezegd. veel van het nieuws is vaak Fake nieuws. Veel personen doen zich voor als een expert terwijl het een onbekend virus is. Door te blijven focussen op het nieuws en blijven lezen, worden gedachten erger en worden het vastzittende gedachten. Het focussen zorgt ervoor dat u het moeilijk kan loslaten en verwerken. Door meer afstand te nemen, gaat dit na enkele dagen beter.

De gevolgen van nieuws kunnen zijn dat een persoon een vol hoofd krijgt en geen weg meer weet in de gedachten en het nieuws. Het hoofd is te vol om er logisch over na te denken en om zaken van verder af te zien of te bekijken. Door het nieuws krijgt een persoon vaak veel meer stress dan normaal, samen met veel gedachten kan dit vaker buien of stemmingswisselingen veroorzaken. Hoe langer de stress aanhoud hoe meer de persoon vastzittende gedachten krijgt en steeds minder nadenkt over het hier en nu en het eigen leven. Van het nieuws kunt u meer somber zijn in een dip raken en een depressie krijgen

De gevolgen van de gedachten zijn vaak piekeren, malen en dit zorgt voor slapeloze nachten, moeilijker rust vinden en minder motivatie. Hoe meer het nieuws u aangrijpt hoe minder er vaak word gedaan op een dag, het kan zorgen dat u een dag het nieuws leest en er geen afstand van kan nemen

De stress put een persoon vaak uit hierdoor is de persoon sneller oververmoeid, wanneer de nachtrust minder is door het piekeren is het moeilijk een dag door te komen voor de persoon. Gedachten die bezig houden met het onderwerp zorgen voor een verstoring van de nachtrust en voor nachtmerries. Ook kan het zijn bij iemand met PTSS dat het zorgt voor herbelevingen. De stress loopt vaker op van code storm naar tornado door de ernst van het nieuws. De gedachten die zorgen voor de stres nemen niet af en zijn oplopend wanneer er word herinnerd aan het onderwerp. Stress kan doorgaan in angst of paniek

Plan

De gedachten worden door het nieuws en de situatie erom heen beïnvloed. Dit zorgt voor veel drukte in het hoofd. Wanneer een persoon meer moeite heeft met het verwerken van de informatie zoals bij autisme of PTSS kan het zijn dat het hoofd al snel aanvoelt en de gedachten meer in stromen gaan. Er is weinig controle over de gedachten en het neemt meer tijd in beslag om er over te denken of iets mee te doen. het gat het dagelijks leven meer beïnvloeden. De zware onderwerpen uit het nieuws zorgen ervoor dat een persoon meer gaat piekeren en malen en het her overdenken van de situatie. Personen met PTSS bedenken vaak oplossingen of mogelijkheden die kunnen.

Voor stress uit het nieuws is geen therapie, er zou medicatie kunnen voorgeschreven om u meer rust te geven. Alles wat gebeurt kan veel impact hebben op het dagelijks leven, het belangrijk om veel te praten en het te uiten en zo min mogelijk op te kroppen. Vraag naar meer informatie bij lotgenoten of zoek het online op.

Vind een manier hoe u meer rust kunt krijgen en het nieuws kunt volgen. Vind de juiste balans tussen nieuws en rust. Breng een balans aan in de hoeveelheid nieuws en sites die u bezoekt Laat het nieuws zoveel mogelijk los door het te verwerken, of door afleiding zoeken. Hoe beter dit lukt hoe beter u kunt relaxen. Verwerk het nieuws door er over te schrijven of door te schilderen, de gedachten nemen af en u vind meer rust. Houd bij wat u het meeste bezig houd met met nieuws en wat de grote punten zijn waar u last van heeft, kijk in mogelijkheden en denk positief en simpel na voor een oplossing.

Houd zoveel mogelijk aan de feiten die wetenschappelijk zijn vast gesteld. Beperk het aantal site of nieuws programma dat u volgt. Kies 1 of 2 goede uit en volg alleen deze. Hoe meer u er volgt hoe verwarrende het nieuws kan zijn. Kies ervoor enkele dagen niet het nieuws te volgen of zeer minimaal om uw hoofd meer rust te gunnen. Ga niet opzoek naar meer informatie want vaak is deze er niet of maakt het alleen verwarrend.

Beperk het aantal keren op een dag dat u het nieuws volgt en berichten bekijk op sociaal media. Sociaal media ontploft op dagen dat het nieuws net uit is of dat er veel onzeker is. Houd hier rekening mee. Blokkeert # om minder beïnvloed te worden, Maak het nieuws bespreekbaar, bespreek u zorgen en wat u bezig houd aan het nieuws, met naasten, vrienden of familie of bel een hulplijn. Schrijf vastzittende gedachten van u af en afleiding zoeken in sport of beweging en ga meer relaxen

Zoek zoveel mogelijk de rust op en neem afstand van het nieuws. Vaak zijn het zaken waar u weinig aan kunt doen, maar die wel blijven hangen in uw hoofd. Zorg voor afleiding zoeken en probeer zoveel mogelijk te relaxen. Neem meer rust dan anders en slaap bij, door de stress is het nodig het lichaam actief te laten sporten en actief te bewegen en daarna te ontspannen om minder oplopende stress te krijgen.