Wat is het

Er zijn verschillende fase van stress bij stress op niveau wind of storm hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer het oploopt naar tornado of orkaan dan loopt de stress te hoog op en blijft te lang hangen. Het druk maken over de stress zorgt voor meer stress, het is belangrijk om duidelijkheid te hebben over de stress het verloop en de oorzaak om een oplossing te gaan zoeken en de stress te verminderen.

Stress is in veel gevallen niet gevaarlijk of hoeft u niet zo op te letten en gaat vaak vanzelf weer weg. Het dagelijks bezig zijn met zo min mogelijk stress is wel belangrijk. Stress is vaak oplopend en maar kan ook in een bui schieten van 0-100 in paar seconde, hierdoor is er vaak minder op te reageren.

Een persoon die regelmatig stress heeft heeft vaak veel zorgen of problematiek die zorgen dat de stress blijft hangen. De stress neemt af wanneer de situatie duidelijker is of als er een oplossing is. Stress op een hoog niveau elke dag is slecht voor het lichaam. Het lichaam kan niet voldoende rusten waardoor er spanningen blijven in het lichaam die overdag extra worden geprikkeld, waardoor een persoon sneller overprikkeld is.

Gevolgen

Zorgen over stress is wanneer een persoon minder gaat eten door de stress, minder slaapt , lichamelijke problematiek, meer piekert of maalt of negatieve gedachten krijgt. Een persoon heeft dan al vaak mentale problematiek. Zorgen kunnen er zijn wanneer er veel vastzittende gedachten zijn, dagelijkse stress is, de stress moeilijk weg gaat of dat de stress te vaak hoog oploopt.

De gevolgen van tornado kunnen zijn dat een persoon lichamelijke klachten krijgt van de spanningen in het lichaam en last krijgt van de spieren. Stress kan in buien voorkomen waardoor een persoon regelmatig buien heeft waar de persoon doorheen moet. Het is vaak nodig om grenzen van stress te verleggen zodat een persoon weer meer stress aan kan. Hoe vaker de grens is verlegt hoe hoger de stress is hoe gevaarlijker het voor de persoon kan zijn. Het druk maken over stress geeft meer gedachten wat meer stress veroorzaak, het zorgt ervoor dat een persoon meer gaat piekeren, waardoor het slechter slaapt en de persoon overdag meer prikkelbaar is. Door hoge stress loopt de bloeddruk snel op, krijgt een persoon snel hoofdpijnen en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Buien kunnen zorgen voor woede en boosheid op hoog niveau

Plan

Stress word vaak niet behandeld bij de mentale gezondheidszorg, er is alleen kalmeringsmedicatie. De stress en het leren omgaan met hoge stress is een kwestie van een zelfstudie en veel uitproberen wat helpt of wat niet. Het is belangrijk om actie te hebben genomen voor de stress de dag gaat beïnvloeden

Verminder de stress door dagelijks actief bezig te zijn en te sporten, door 15 minuten aan ademhalingsoefeningen te doen en door 15 minuten yoga te doen. Praat schrijf en schilder de gedachten die stress veroorzaken van u af. Lees lotgenoten verhalen hoe zij omgaan met stress en de gevolgen van stress. Leer de stress kennen door het bijhouden van een stressdagboek, leer hierbij de code wind storm tornado en orkaan om de signalen aan te pakken te verbeteren en buien te voorkomen.

Afleiding zoeken om de gedachten te veranderen in mer positief waardoor de stress afneemt. Leer van vorige momenten van hoge stress. Waar ging het minder goed? wat gebeurde er? Hoe voelde dit moment in uw lichaam, herkent u de prikkel? Wat zou u aan dat moment kunnen veranderen? Door te leren van vorige momenten kunt u steeds beter oplossingen vinden en krijgt u meer inzicht in uw eigen stress Wanner stress te hoog

Zorgen zijn soms goed

In de eerste plaats zorgen zorgen voor extra stress en geven veel gedachten, het heeft veel nadelen, maar de zorgen ook voor anders denken. Het zorgt ervoor dat u meer in oplossingen gaat nadenken, hierdoor kunt u het inzetten op problematiek om dit te gaan aanpakken of mogelijkheden te bedenken. Door het anders in te zetten heeft het een nut om uw zorgen te maken. Het kan zorgen voor meer mogelijkheden en oplossingen voor problematiek, het is goed voor het oplossingsgericht denken.

Is het echt nodig om u er zorgen over te maken, of kan het ook anders? Waarom houd u het op zorgen maken? Wat is er nodig om de zorgen anders in te zetten? Hoe kunt u het omgaan met de zorgen verbeteren? Wie kan u hierbij helpen? Hebben de zorgen invloed op de dag of uw dagelijks leven? Wanneer het invloed heeft op nachtrust en de dag is het belangrijk om in actie te komen en hulp te vragen.

Je gedachten uitdagen

Zorgen stoppen niet vanzelf het is belangrijk om de zorgen duidelijk te hebben, zodat u het meer met rust kunt gaan laten en gaat verwerken. De zorgen zorgen dat u minder goed slaapt en minder goed eet, beide zijn wel erg belangrijk bij de oplossing en aanpak van de zorgen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk een balans te houden, inslapen, eten en de dagstructuur.

Het is belangrijk om een gedachten stroom aan zorgen te herkennen en te erkennen bij uzelf, hoe deze opkomen, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe u de stromen kunt voorkomen. Hoe meer u bewust u bent van het feit dat u al uren aan het nadenken bent over hetzelfde onderwerp, hoe meer u het eerder kan stop zetten. Zoek herkenningspunten, die de gedachten oproepen, of bepaalde gedachten die opkomen, wanneer deze er zijn kunt u direct actie nemen met een signaleringsplan en zorgen voor afleiding.

Probeer de gedachten uit te dagen door bijvoorbeeld te gaan lezen en de gedachten zo stop te zetten, of door bewust anders te gaan denken over positieve dingen zoals met positief dagboek, het is belangrijk om de gedachten te veranderen en de stromen zo min mogelijk te laten voorkomen om zo min mogelijk stress te hebben.

De nacht doorkomen

Wanneer u zich veel zorgen maakt komen deze meestal op in de avond of nacht, hierdoor gaat u meer draaien in het bed, veel overdenken en kunt u de rust niet vinden. Overdag bent u bezig en actief waardoor u zich minder zorgen maakt als in de avond. Het is belangrijk om overdag bezig te zijn met rust zoeken en rust behouden om in de nacht te kunnen slapen.

Plan elke dag momenten voor uzelf om meer rust te vinden, zorg voor voldoende beweging overdag om de zorgen en stress eruit te bewegen, zorg voor momenten van rust in ontspanningsoefening of ademhalingsoefening. Zorg dat de stress zo laag mogelijk is, hoe hoger de stress, hoe meer de gedachten opkomen, hoe meer gedachten, hoe meer stress.

Schrijf overdag de gedachten van u af of maak ze bespreekbaar, het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben en dat de gedachten niet bezig houden, door het op te schrijven kunt u het meer loslaten en door het uit te spreken kan u het meer verwerken en loslaten. Het is belangrijk dat gedachten loslaten zodat u kunt slapen, zoek naar mogelijkheden om de gedachten te stoppen.

Meditatie

Mediatie of yoga kunnen helpen om meer balans aan te brengen in het dagelijks leven en om meer rust te vinden op een dag. Om de oefeningen te doen kunt u gebruik maken van gesproken audio met een stem die u rust geeft, deze legt u uit hoe de oefening gaat. Door alleen al te luisteren naar de audio krijgt u meer rust en nemen de gedachten meer af, het doen van de oefening is niet perse nodig.

Leer de manier van ademhalen zoals in de audio word besproken, maak hier ook gebruik van op de rest van de dag, het is vaak een simpele manier om grip te krijgen op de ademhaling, die erg belangrijk is voor het stressniveau en de gedachten. Hoe zwaarder u ademt, hoe meer stress, hoe meer gedachten.

Slaapgebrek geen probleem, er zorgen over maken wel

Een nachtje overslaan kan geen kwaad, een paar dagen overslaan zorgt al voor meer problematiek, ook de tijd van nachtrust is erg belangrijk wanneer deze veel korter is door de 1/2 nacht wakker te liggen zorgt dit voor meer problematiek overdag. Het is belangrijk om te letten op de uren die u rust heeft en hieraan te werken dat dit er meer worden. Het blijven zitten met weinig nachtrust en afwachten kan zorgen voor mentale problematiek, wat vaak al naar enkele weken begint.

Zorg dat u meer actief bent overdag zodat u ’s nachts beter kan slapen. Zoek naar mogelijkheden die kunnen helpen om meer rust te vinden voor het slapen gaan. Zorg dat u het probleem van slapen bespreekt en de zorgen die u heeft, het is belangrijk om het direct aan te pakken en te voorkomen dat het groter word.

is het belangrijk de 4 stappen van het crisis noodplan te kennen om direct weer de signalen beter onder controle te krijgen.