Laat de telefoon een dagje thuis, zet hem op stil. De telefoon zorgt voor veel stress. Het geluid van een berichtje wat binnen komt zorgt ervoor dat u direct gaat kijken en het gaat lezen. Ik moet reageren als het geluid van de telefoon afgaat, ik moet kijken, het gaat automatisch. Door een dag even de telefoon te laten liggen kunt u meer rust ervaren op de dag.

Wanneer u een dag niet bezig bent met het lezen van een tijdlijn, berichten, ervaart u meer rust dan wanneer u er een hele dag mee bezig bent. het is belangrijk een goede balans hierin te hebben en de telefoon af en toe te laten liggen. Het is geen probleem als u morgen reageert op het telefoontje of 2 uur later, het zorgt wel voor veel minder haasten en stress. Als er haast is word er nog een keer gebeld.

Het is belangrijk voor uzelf om de telefoon niet de gehele dag bij u te hebben, het is niet nodig om 24/7 bereikbaar te zijn en te reageren, het zorgen voor rust en aan u eigen denken en grenzen stellen helpt beter. Het is tijd voor uzelf om even te doen wat u wilt in rust.