Tips trauma

Schrijven

Schrijf dagelijks de gedachten zoveel mogelijk van u af, dit kan door middel van een brief die u aan u zelf schrijft door door de gedachten gewoon op te schrijven wat in u opkomt. Het helpt vaak ook om de gedachten te tekenen. Door de gedachten op te schrijven kunt u het meer met rust laten. Kies voor een vast tijdstip om te schrijven, elke dag. Op dit moment krijgt u het gevoel dat u alles mag en kan uiten en het minder opkropt.

Veilig

Met een trauma is het belangrijk dat u zich veilig voelt, om therapie te volgen en het te verwerken. Het is belangrijk dat er een goed contact is, dat het voor u goed voelt. Wanneer dit niet het geval is, is het belangrijk opzoek te gaan naar een andere therapeut, het kan negatieve gevolgen hebben wanneer u door gaat.

Positief

Kijk verder dan alleen het trauma en het leed dat u heeft ervaren en nog steeds ervaart. Met een trauma blijft u vaak bezig met de gebeurtenis en de gedachten en gevoelens die hierbij horen. Het is belangrijk om te kijken naar de dingen die u hebben geholpen in de periode ervoor, deze kunt u nu gebruiken om dingen aan te pakken. Het is belangrijk om de positieve dingen te blijven zien, die wel goed gaat, die u heeft behaald.