Wat is het

In een tornado gaat het buiten flink te keer, op het weerbericht code oranje, zo kunnen de gedachten over gaan in gedachten stromen of stromingen van stress door het lichaam op dezelfde snelheid. Het is een gevaarlijke fase waar het verplicht is om een actie te ondernemen. Door de stromingen kunt u meer druk voelen in het lichaam en hierdoor meer pijnklachten ervaren, vooral als de druk erg hoog is.

De tornado gedachten zijn gedachten in en beginnende crisis stand. Ze gaan mega snel door het hoofd en zijn niet tegen te houden. Ze komen te pas en te on pas opzetten. Tornado gedachten komen vaak voor bij personen die veel malen of piekeren of wanneer iemand depressief is of ptss heeft. De gedachten zijn zo snel dat ze niet te volgen zijn waarover ze gaan, of bij te houden hoeveel gedachten.

Tornado = er is veel spanning in het lichaam en de gedachten en signalen gaan meer door elkaar lopen, er kunnen gedachten stromen optreden. Een tornado blijft meestal hangen voor enkele uren, het vinden van de juiste afleiding is vaak een combinatie van activiteiten. In een tornado is het moeilijk om tot dingen te komen en activiteiten te ondernemen, het heeft een grote invloed op het moment en de dag.

Hoe goed een persoon het lukt om in deze fase nog een manier van afleiding zoeken mogelijk te maken heeft veel te maken met wat de persoon heeft geleerd en hoe de persoon kan omgaan met de problematiek. Wanneer een persoon regelmatig in deze fase zit leert het vaak beter met de fase overweg te kunnen en langzaam steeds beter te handelen in de fase.

Herkennen

Is de fase dat een persoon meer gaat malen en piekeren, een persoon bedenkt zich meer redenen om iets niet te doen, de persoon ervaart meer angsten en hierdoor wil het geen boodschappen gaan doen of geen contact. De persoon is meer met gedachten en de angsten bezig in het verleden die te maken hebben met het trauma, dan in het hier en nu.

De persoon word in deze fase meer alert en waakzaam op de omgeving, het zorgen voor bevestiging van veiligheid. Het maakt een persoon erg onzeker en een persoon kan hiervan in paniek raken of zich erg bang voelen. Het voelt voor de persoon onveilig op elke plek, de persoon heeft steeds het gevoel dat er iets naars kan gebeuren.

Tornado is 1 code verwijderd van zware crisis. Deze stress levert vaak veel lichamelijke klachten op. Het is een moeilijke tijd om deze stress te door staan. De dag na deze hoge stress heeft de persoon er vaak nog last van en moet een dag bijkomen, op deze dag erna kan een persoon dan vaak weinig doen omdat het veel stress heeft gekost.

De stress kan hoog oplopen tot van wind direct naar orkaan. Wanneer dit het geval is heeft u een bui. Deze word vaak veroorzaakt door gedachten en triggers rondom u heen. Op het moment dat de stress omhoog gaat voelt u iets in uw lichaam veranderen en gedachten worden anders. De balans uit het gevoel, emoties is verstoord waardoor storm en tornado zijn overgeslagen.

Geen controle gedachten, negeren onmogelijk. Te snel om te volgen. Gedachten gaan mega snel door het hoofd, met herinneringen en flash back. Bui die lang aanhoud. Niet tot rust te brengen en niet te stoppen. Negatieve gedachten. Concentreren is heel moeilijk. Herbelevingen. Geen zin dingen te gaan doen, somberheid. Wanneer u constante lichaamsspanning heeft, waaronder hoofdpijn, nekpijn, rugpijn.

Wanneer u vaak prikkelbaar bent, stemmingswisselingen heeft, u minder goed kan concentreren op uw werk en uw moeilijker dingen van uw af kunt zetten. Wanneer u eet te veel of te weinig of u kiest ongezonde voedselopties en u drinkt te weinig water. Het voedingspatroon is in 1x opgeslagen. Door hoge stress krijgt u het sneller benauwd en kortademig. De stress schiet van 0-100

Bij een tornado heeft een persoon een bui, de signalen gaan meer door elkaar lopen of lopen in een snel tempo op. Veel dingen van afleiding zoeken helpen veel minder of werken averechts. In de fase is de kans zeer groot dat een persoon een herbeleving krijgt van de vele gedachten die te pas en te onpas opkomen. Hoe langer de fase aanblijft hoe meer last de persoon de dagen erna ervan heeft met krampen of spanningen in het lichaam of met vastzittende spieren.

Behandelen

Een tornado kan in 1xx opkomen en hierdoor is afleiding zoeken vaak te laat. De bui is zo snel aanwezig dat er geen tijd was om het eerder aan te pakken of voorkomen. Het is belangrijk een plan te hebben en te weten hoe u nu d signalen kan verminderen en wat u moet doen om een crisis te voorkomen. Wat zijn activiteiten die nu wel helpen maar in een orkaan niet? In deze fase is het lastiger de gedachten te veranderen, het is wat helpt, soms kan het helpen muziek te luisteren, soms niet, er iss geen vaste oplossing die altijd helpt.

In een tornado gaan steeds minder dingen helpen, waar muziek normaal helpt meer rust te vinden kan het nu meer gaan irriteren. Het is belangrijk om te weten wat de manier en mogelijkheden kunnen zijn in deze fase, het is een kwestie van uitproberen wat voor u kan helpen. Maak hiervan een overzicht voor meer duidelijkheid in de fase en mogelijkheden van directe actie.

Buien van stress zijn oplopende stress van een gehele dag of van diverse moment opname op een dag of in een week. De lichte stress is bij personen zonder mentale problematiek de ochtendstress, de personen met mentale problematiek hebben vaak deze fase aan stress gehad en een grens verlegt. De stress kan rust oplopend zijn op een dag, maar ook als een bui van 0-100 in een paar seconde. Stress fase =50% stress = Direct bij tuin gereedschap, vuurwerk, trigger op trigger zonder rust. Lichamelijke klachten, pijnen, hoesten en benauwd. Moeilijk uit de woorden komen. Geen rust kunnen vinden. Verslikken, vol hoofd, zwaar overprikkeld raken. In de ochtend getriggerd zijn en in de middag bijgekomen. Gedachten die malen en veel stress veroorzaken. Geluiden of situaties die triggeren en blijven hangen in gedachten

De stress is de hoog wanneer u lichaam onder spanning staat en het van zelf beweegt of schokt, trilt. Het lichaam voelt aan als een plak. Buien die oplopen in boosheid, angst, stress, paniek tot woede. Stress krijgt u onder controle door er dagelijks mee bezig te zijn.Voor alle fase van stress is een aparte behandeling nodig. wat in fase 1 nog wel werk werkt vaan averechts in fase 3 of 4.

Om een tornado te stoppen is het belangrijk rust te zoeken, het is belangrijk dat de signalen stoppen en verminderen. het is belangrijk om hiervoor al een plan klaar te hebben op papier wat u stapsgewijs kunt doorlopen. Leer na de tornado van de tornado en hoe u deze de volgende keer kunt voorkomen. Probeer er zo veel mogelijk van te herinneren en hoe het opkomt en hoe het voelde. Door de signalen te erkennen kunt u de volgende meer uitstellen of voorkomen.

Gevolgen

De mogelijkheden worden minder wat nog helpend is, vaak is het veel minder effectief dan in een storm, de signalen gaan moeilijker en langzamer na beneden waardoor het langer kan duren voor de bui stopt. Een persoon moet op de hoogte zijn hoe het moet handelen in de fase om het te laten slagen. Hoe minder kennis van de signalen en de gevolgen hoe minder grip op een bui. Een persoon kan gedachten stromen krijgen en meer maal gedachten.

Voor een persoon kan het zorgen dat de persoon meer last krijgt van angsten of paniek omdat de persoon niet meer weet wat het moet doen om van de signalen en gedachten af te komen. De persoon heeft van alles geprobeerd maar niets heeft geholpen. Wanneer een persoon geen hulp heeft of krijgt voelt de persoon zich machteloos en overgeleverd aan de signalen en gedachten die verder oplopen.

Een persoon in deze fase moet weten wat het betekend voor de persoon om te kunnen handelen. Met een hulpverleners word hier vaak niet over gesproken. Het is aan de persoon en de eigen kennis en kunde om hier uit te komen of het te voorkomen. Wanneer een persoon dit niet heeft geleerd kan het doorschieten naar een crisis.

Dwanggedachten zitten vaak in of beginnen bij tornado en gaat snel naar orkaan. Veel druk in het hoofd, migraine hoofdpijn. Negatieve gedachten beïnvloeden het gedrag, gevoel en emoties negatief. Geen geluid of licht verdragen. Ik moet alles alleen doen. De gevolgen van fase 3 en 4 zijn extreem gedrag, gevoel of emoties. Hoe vaker een persoon stress heeft hoe vaker de persoon een grens verlegt in het aan kunnen van stress. Wanneer een persoon vaak in deze fase zit word het chronische stress en word er een grens verlegt van het nieuwe normaal aan hoeveelheid stress. De persoon krijgt meer last van buien die vaker in een week op komen. Het gedrag en emoties van de persoon veranderd, de persoon is zichzelf niet.

De oorzaken van stress houden de persoon bezig en de persoon kan het niet loslaten, verwerken. Hierdoor worden gedachten stromen erger met de snelheid van tornado en neemt de stress ook snel toe. De gedachten, prikkels hebben een negatieve invloed. Wanneer u vaak loopt te piekeren en hierdoor slaapproblematiek heb. Hierdoor bent u ‘s ochtend niet uit gerust en voelt u zich de gehele dag moe en onrustig. Wanneer dit langere tijd aanhoud, word de slaapproblematiek normaal en zal slapen steeds lastiger worden.

Wanneer een persoon deze stress langere tijd ervaart krijgt het chronische stress die vaak begint bij storm of tornado. Vanuit deze fase kan een persoon makkelijk door schieten naar orkaan. De stress blijft hangen in tornado en loopt op naar orkaan of van tornado die oploopt tot orkaan. Wanneer u het gevoel heeft dat alles te veel is en zwaar aanvoelt, alles is erg vermoeiend, hierdoor bent u minder vaak vrolijk of blij. Het word steeds lastiger om u te herinneringen wanneer u de laatste keer heeft gelachen en om wat dit was.door te lang hoge stress krijgt een persoon steeds minder eetlust waardoor er een grote kans is op voedingsproblematiek.

Plan

Het omgaan met deze fase is het leren van de fase en de momenten die zo gaan. Door te leren met vorige momenten kunt u het moment evalueren en kunt u kijken hoe het zo gelopen is, wat e oorzaak was, en hoe u het een andere keer anders zou aanpakken. Hoe vaker u dit oefent hoe beter het lukt om deze fase te voorkomen.

In deze fase bent u verplicht iets te zoeken wat rust geeft, wat de spanning uit het lichaam haalt, wat kan helpen om de signalen te laten afnemen. Het kunnen vele dingen zijn, maar het blijft de vraag of het op het moment werkt. Praat over de ervaring van deze fase en kijk of u het de volgende keer anders kunt aanpakken met de tips en adviezen. Bedenk u een plan wat u kunt doen om deze fase te voorkomen.

Het omgaan met deze fase is het leren van de fase en de momenten die zo gaan. Door te leren met vorige momenten kunt u het moment evalueren en kunt u kijken hoe het zo gelopen is, wat e oorzaak was, en hoe u het een andere keer anders zou aanpakken. Hoe vaker u dit oefent hoe beter het lukt om deze fase te voorkomen.

In deze fase bent u verplicht iets te zoeken wat rust geeft, wat de spanning uit het lichaam haalt, wat kan helpen om de signalen te laten afnemen. Het kunnen vele dingen zijn, maar het blijft de vraag of het op het moment werkt. Praat over de ervaring van deze fase en kijk of u het de volgende keer anders kunt aanpakken met de tips en adviezen. Bedenk u een plan wat u kunt doen om deze fase te voorkomen.

Het omgaan met deze fase is het leren van de fase en de momenten die zo gaan. Door te leren met vorige momenten kunt u het moment evalueren en kunt u kijken hoe het zo gelopen is, wat e oorzaak was, en hoe u het een andere keer anders zou aanpakken. Hoe vaker u dit oefent hoe beter het lukt om deze fase te voorkomen.

In deze fase bent u verplicht iets te zoeken wat rust geeft, wat de spanning uit het lichaam haalt, wat kan helpen om de signalen te laten afnemen. Het kunnen vele dingen zijn, maar het blijft de vraag of het op het moment werkt. Praat over de ervaring van deze fase en kijk of u het de volgende keer anders kunt aanpakken met de tips en adviezen. Bedenk u een plan wat u kunt doen om deze fase te voorkomen.

Het omgaan met deze fase is het leren van de fase en de momenten die zo gaan. Door te leren met vorige momenten kunt u het moment evalueren en kunt u kijken hoe het zo gelopen is, wat e oorzaak was, en hoe u het een andere keer anders zou aanpakken. Hoe vaker u dit oefent hoe beter het lukt om deze fase te voorkomen.

In deze fase bent u verplicht iets te zoeken wat rust geeft, wat de spanning uit het lichaam haalt, wat kan helpen om de signalen te laten afnemen. Het kunnen vele dingen zijn, maar het blijft de vraag of het op het moment werkt. Praat over de ervaring van deze fase en kijk of u het de volgende keer anders kunt aanpakken met de tips en adviezen. Bedenk u een plan wat u kunt doen om deze fase te voorkomen.

Tornado kunt u controle over behouden, lukt dit bij orkaan ook? Waarom hebben de vorige code niet geholpen, wat is de oorzaak? Code tornado is zwaar en heftig voor het lichaam, hoe kunt u hiermee omgaan? Wat kunt u doen om de signalen van de te hoge stress te herkennen? Wat kunt u doen om de code te vermijden? en een code wind of storm te krijgen? Wat kunt u doen bij triggers? Wat kunt u doen bij hoge stress? Wat betekend tornado voor u? Of wat betekend tornado voor u?

Ik maak een crisis noodplan om een nieuwe crisis te voorkomen en beter te kunnen handelen in een bui. Ik ga mij dit aanleren door in kleinere buien de 4 stappen toe te passen . Maak een crisis noodplan voor het moment van deze fase. Door 4 simpele stappen heeft u meer controle over de emoties gevoelens en gedachten die veel al de stress veroorzaken. Wanneer u uit deze fase komt, word het geen crisis.

Hiervoor houd ik aankomende week het dagboek bij om nieuwe doelen te gaan stellen om het makkelijker vol te kunnen houden en om sneller resultaat te zien. Wat betekend deze fase voor u? Hoe kunt u deze fase erkennen? Wat hoort er bij deze fase in gevoel emoties gedrag? Wat kunt u nog doen in deze fase? Waaraan kunnen andere erkennen dat u deze fase heeft? Wat zijn de gevolgen van deze fase?

Ik maak een afleidingsschema met daarop 10 punten die kunnen helpen om prikkels en overprikkeling te voorkomen. De activiteiten kunnen mij helpen een bui te verminderen, te ontspannen of met meer los te laten. Wat is een oplossing om deze rust te vinden? Wat kunt u doen en wat helpt in deze fase? Hoe gaat u het in de toekomst anders aanpakken en wanneer begint u? Vandaag>?

Wat kunt u doen in de verschillende fase? Wat helpt in welke fase? Kunt u de signalen van de fase herkennen? En er naar handelen? Maak een eigen overzicht van de fase van stress, met de oorzaken, gevolgen en punten van erkenning en gebruik deze bij de aanpak van uw stress. Zorg dagelijks voor voldoende afleiding in een hobby, sporten, schilderen, van u afschrijven of praten.

Ik wil leren de signalen te herkennen en de buien te verminderen. Ik wil leren buien minder hoog op te laten lopen. Ik wil leren signalen eerder te herkennen en aan te pakken. Ik wil onderzoeken wat tornado en orkaan voor mij betekenen. Ik wil onderzoeken welke signalen horen bij deze fase. Ik wil onderzoeken hoe ik deze fase kan voorkomen en wat helpt? Hoe kunt omgaan met een tornado aan gedachten in uw hoofd? Wat kan u nog wel en wat niet? Wat zijn de mogelijkheden om de tornado af te laten nemen? Kijk terug naar andere keren met tornado gedachten. Wat heeft u toe gedaan? Wat ging goed? Wat zou u veranderen?

Omdat de persoon meer moeite heeft zich duidelijk te uiten kan het handig zijn gebruik te maken van pictogrammen of woorden kaarten. Wat zouden naasten voor u kunnen doen in deze fase?Wat zou u willen dat naasten doen?Wat zou kunnen helpen?

Wat betekend de fase voor u? welke gedachten komen op? Hoe voelt dit in het lichaam? Waaraan kunt u het herkennen? Wat zijn punten dat actie moet worden ondernomen? wat zijn activiteiten die lukken in een bui? Hoe kunt u de bui verminderen? Wat kan voor u helpen? Praten, schrijven sporten?

De afleiding die in deze fase nodig is moet direct de signalen verminderen, bijvoorbeeld door te gaan sporten en het er letterlijk uit te rennen, door het gesprek aan te gaan over dingen waar u zich zorgen over maakt, het effect moet zorgen dat signalen kunnen veranderen, dit kan door bewegen, praten, schrijven, zingen. Vaak is het een combinatie van mogelijkheden die als eind effect hebben meer rust.

Er zijn minder mogelijkheden voor het vinden van meer rust, het is belangrijk een overzicht te maken van activiteiten die u kunnen helpen met meer rust vinden, het is belangrijk te weten welke activiteiten helpen en welke niet./ Het is belangrijk om aan te geven in het overzicht wat niet helpt en wat wel zodat u direct in deze fase kunt starten met wel.

Praten, zoeken en leren over de gedachten en signalen kan helpen klachten te verlichten. Door te praten en u te uiten word al een deel verwerkt. Door informatie te zoeken over de signalen en te lezen over de gevolgen kunt u dingen voorkomen. Door te leren signalen te herkennen en deze met de juiste afleiding aan te pakken kunt u veel voorkomen.