Vol hoofd

Het volle hoofd komt door gedachten die niet zijn verwerkt, hoe minder u loslaat hoe meer kans op een vol hoofd. De gedachten kunnen een hele dag bezig houden en kunnen te pas en te onpas komen opzetten. Als u hoofd vol zit, ervaart u veel druk in het hoofd, hierdoor lopen signalen sneller op, is het moeilijker dingen te verwerken en los te laten. Hierdoor kan het zijn dat u zich minder kan concentreren.

Het is belangrijk de oorzaak te weten van het volle hoofd, welke gedachten het meeste bezig houden. Wanneer u de gedachten in bepaalde groepen kan indelen kan het helpen meer inzicht te krijgen in de gedachten, voor elke groep kunt u een nieuwe oplossing bedenken en uitproberen, hierdoor is de kans groter dat het verminderd. Wanneer het volle hoofd een mentale oorzaak heeft is het verstandig hulp te vragen.

Het is belangrijk te weten wat u kunt doen om meer rust te ervaren in de gedachten, wat gedachten met u doen, wat ze veroorzaken. Het volle hoofd heeft effect op de rest van het lichaam, het zorgt voor piekeren en malen, wanneer u hiermee stopt kunnen veel gedachten meer rust vinden en zakken langzaam weg. Hiervoor is het belangrijk er een punt achter te zetten. Wat zijn dingen die bezig houden en waarom, wat kunt u eraan doen, waarom denkt u hier vaak aan, wat kan helpen bij deze soort gedachten?

Om het hoofd leeg te maken is het belangrijk om de onderwerpen te bespreken waar mee u zit, waar u over piekert of zich zorgen maakt. Het bespreken kan helpen het anders te zien, kan helpen bij het vinden van mogelijkheden om het aan te pakken. Met praten verwerkt u al een deel van uw gedachten. Om het hoofd leeg te maken kan het helpen om actief en fanatiek te gaan sporten, sport alle gedachten die u heeft eruit, hierdoor voelt u dat de druk in het hoofd steeds meer gaat afnemen. De gedachten kunnen langer wegblijven en minder vaak opkomen.

Schrijf alle gedachten die u heeft van u af, teken of stippelen kan ook helpen om meer rust te vinden in de gedachten. Door te strepen met een stift op papier kunt u de gedachten denkbeeldig wegstrepen. Hierdoor kunnen deze even stoppen en afnemen. De gedachten nemen af door rust zoeken, afleiding zoeken, verzitten van plek, door actief te zijn door te praten en door eigen onderzoek naar u zelf.

Om meer rust te ervaren is het belangrijk regelmatig meerdere keren op een dag een yoga oefening te doen, het er even te laten zijn en niks mee te doen. het leren ontspannen kan helpen om gedachten meer te verwerken, het geeft meer rust waardoor de gedachten meer rustig zijn in het hoofd. Doe een oefening voor het slapen gaan om meer uitgerust op te staan en beter te slapen, hierdoor kan het lichaam beter herstellen.

Om gedachten te stoppen kan het helpen om muziek op te zetten met een koptelefoon zodat de gedachten kunnen veranderen door actief te luisteren. De gedachten kunnen verminderen door alleen te luisteren naar audio ontspanningsoefeningen. Hoe meer rust u vind en hoe meer balans u kunt aanbrengen hoe minder vol het hoofd word.

Bij een vol hoofd zijn gedachten vaak minder positief gestemd, houd een positief dagboek bij met momenten die goed gaan, die u motiveren en. In het dagboek kunt u zelf schrijven, foto’s plakken of dingen van positieve herinneringen, dit kan helpen op lastige momenten toch door te pakken.