Vorige momenten van kerst

Kijk naar vorige momenten van de kerst en hoe deze zijn verlopen. Hoe meer u kunt leren van vorige keren kerst hoe beter deze kerst kan worden, hoe meer inzicht u heeft in triggers en dingen die kunnen overprikkelen, hoe beter u weet hoe u de kerst kunt aanpakken.

Wat waren goede dingen? Waarom ging het goed? Wat waren minderen dingen en hoe heeft u deze opgelost? Wat miste u? Door de kerst te evalueren en te kijken naar alle momenten die er zijn geweest en hoe u hier op heeft gereageerd en hoe dit voelde voor u kunt u dit jaar een plan maken voor de kerst wat meer perfect is, wat rust kan geven en wat een verbetering is van de afgelopen jaren.

Haal zoveel mogelijk alles in huis wat u nodig heeft tijdens de kerst en koop zo min mogelijk op het laatste moment, dit moment is het moment van veel stress en drukte in winkels waardoor overprikkeling al snel mogelijk is. Door een goede planning en te leren welke mogelijkheden u heeft om rust te vinden de triggers te herkennen en de moeilijke momenten kunt stoppen, hoe meer rust u ervaart. Zorg voor een overzicht van activiteiten die mogelijk zijn.