De 2 de diagnose kunnen het gevolg zijn van een rouwproces, het proces kan soort gelijke problematiek oproepen. Bij een burn -out en bij rouw horen signalen van depressie. Een depressie kan als oorzaak hebben een burn-out of rouw. Rouw kan de druppel zijn voor een burn-out.

De behandeling is totaal verschillend. Alle 3 stress of onrust, gedachten, somber, prikkelbaar, slaapproblematiek. Rouw leegstaan en verlies, 1 herinnering aan een dierbare, somberheid neemt af naar mate u het verwerkt. Burn-out en depressie herinneringen en gedachten van meerdere momenten. De somberheid word meestal vergroot of in stand gehouden door gedachten gevoelens en emoties. Burn-out te lang doorgegaan zonder voldoende rust. Depressie te veel gebeurtenissen achter elkaar of te lang somber.

Depressie is te behandelen met anti depressiva en therapie. Rouw voor rouwverwerking kunt u terecht bij de mentale gezondheidszorg of emdr. Burn-out is te behandelen via huisarts

Alle 3 gedachten stromen, piekeren, verminderde nachtrust, eet problematiek, stress, intensieve behandeling. Depressie -> negatieve gedachten worden erger met alle gevolgen van dien. Meer angst, persoonlijkheidsstoornissen of psychotische kenmerken. Bij een depressie heeft het invloed op het dagelijks leven wat last te herstellen is.

Rouw -> van rouw niet op een manier te verwerken die voor u prettig is kunt u er een trauma of nare herinneringen aan overhouden. Na het verwerken heeft het een plek gevonden en kunt u het met rust laten. Wanneer het niet is verwerkt kunt u er vele mentale problematiek van krijgen. Burn-out -> stress klachten kunnen chronisch worden. Burn-out heeft invloed op het dagelijks leven maar kan met goede therapie verbeteren.

Voor alle 3. Praat schrijf schilder gedachten van u af. Zoek afleiding en maak u hoofd leeg. Ben in beweging en ga dagelijks naar buiten. Neem voldoende rust en kom bij, relax. Rouw. Welke manier vind u fijn om te verwerken? Wilt u iets speciaals op een mooie plek in huis (herdenk plekje)? Gaat u minder goed slapen, vraag hulp en advies bij de huisarts. Burn-out en depressie. Vraag een doorverwijzing naar de mentale gezondheidszorg. Maak een dagelijkse dagplanning. Maak een vaste structuur in uw leven