Waar haal ik de inspiratie voor creatief vandaan?

Inspiratie

Inspiratie van creatieve kunst kan in alles zitten, bijvoorbeeld wanneer u een tijdschrift door bladert en een leuke afbeelding ziet. Veel inspiratie word gezocht online. Veel personen denken niet creatief te zijn, terwijl creatief vaak erg makkelijk is en iedereen het kan maken. Kunst is altijd goed, het is door u zelf gemaakt en u vind het mooi en naar uw zin, als u het mooi vind vinden andere dit vaak ook.

In huis

De dingen die u in huis heeft, zoals bijvoorbeeld kleine kraaltjes en stokjes voor een mandala. Met veel simpele producten die u dagelijks gebruik, kunt u veel creatieve dingen maken. Kijk eens voor het oppimpen van een kastje, het versieren met kleine dingen, patronen andere kleur. Vaak is het veranderen van kleur al een groot verschil, met kleine knopen of kralen kunt u de randen er totaal anders laten uitzien.

Buiten

Inspiratie kan zitten in het wandelen van de natuur, met bijvoorbeeld schelpen of veren die u tegen komt, of door maken van een schilderij met de zonsondergang. Een rustige plek geeft vaak nieuwe ideeën om te gaan maken. Spullen uit de natuur zijn gratis, leuk om mee te werken en zijn per seizoen anders.

Leuke dingen

Inspiratie kan zitten in dingen die u leuk vind om te gaan doen, bijvoorbeeld naar een pretpark of een kermis en het thema te gebruiken voor iets creatiefs. Door een fotolijst of kastje te maken met een collage van de favorieten personen of van bijzondere attracties.

Uiterste zoeken

De uiterste van dingen opzoeken, van materialen, van mogelijkheden van kleuren in verf, stoffen, kralen, zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Hoe meer diverse dingen tegelijk verwerkt hoe aparter het word en uw eigen kunst vorm word. Zoals bijvoorbeeld bij de scooter hout met kralen, veren, diamanten, knopen, schelpen.

Zonder idee

Inspiratie is vaak niet wat u nodig heeft om te starten met iets creatiefs. Het starten van een schilderij kan zoals schilderij maan zijn met een cirkel in het midden wat alleen toen het idee was, gevuld met kleine rondjes en deze te kleuren in diverse lijnen. Omdat de zijkanten nog wit waren zijn deze uit eindelijk wel meegenomen met diverse cirkels en lijnen.

Creatief zijn werkt vaak beter wanneer u gewoon start en wel ziet of het iets word, het is leuk om gewoon bezig te zijn, mislukt het dan is het pech volgende keer beter, maar u bent wel lekker bezig geweest, lukt het is dit een mooie aanwinst. Maak geen plan, een eerste begin is voldoende voor de start, de stappen erna volgen terwijl u bezig bent, iets creatief laat zich vormen.

Hoe langer u meer u creatief bezig bent, hoe meer het kan gaan tegen staan en u geen ideeën heeft voor iets te maken. Neem een tijdelijke pauze, na een maand zijn er vaak meer leuke dingen.