Waarom is creativiteit zo goed voor je?

Rust

Creatief is goed voor meer rust te ervaren, in het hoofd of in de signalen zoals stress en angst. De gedachten houden veel minder bezig als u creatief bezig bent en hierop gefocust bent. In creatief kunt u veel in kwijt, het kan een uitlaatklep zijn, waardoor u dingen meer met rust kan laten of gevoel of emoties kan uiten. Het uiten van gevoel en emoties is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke en mentale problematiek.

Stemming

Creatief verbeterd de stemming door dat u zich beter in uw vel voelt zitten door dingen die u los kan laten of dat het goed lukt zoals u het voor ogen had. Creatief leert u het doorzettingsvermogen te stimuleren, om te gaan met tegenslagen en laat u minder snel van de wijs brengen, hierdoor bent u stabieler en voelt u zich fijner en kunt u meer rust ervaren in het dagelijks leven.

Zelfvertrouwen

Creatief zorgt voor meer zelfvertrouwen en dingen aanpakken. Het geeft direct een resultaat, het lukt goed en hierdoor gaat u steeds andere dingen bedenken om te maken. Veel personen geven aan niet creatief te zijn of het niet te kunnen, om dan toch door te zetten en het aan te pakken en te proberen krijgt u meer zelfvertrouwen. Het zorgt voor meer zekerheid van het eigen kunnen en van de prestatie.

Oplossing

Creatief denken is het denken in oplossingen en mogelijkheden, vaak komt u voor dingen te staan die u anders had bedacht, het is dan belangrijk een manier te kunnen bedenken om het aan te pakken. Het denken in oplossingen is goed voor het dagelijks leven en om stappen te kunnen zetten in de toekomst.

Contacten

Creatief kan zorgen voor meer sociale contacten bijvoorbeeld in een buurtcentrum. Het kan gezelliger zijn creatief te zijn in een groep, hierdoor heeft u al sneller meer contacten die ook creatief bezig zijn en een aanknopingspunt voor een gesprek. Wanneer u iets moois heeft gemaakt wilt u het graag delen met iedereen, dit kan ook via het internet. Sociale contacten kunnen zorgen voor meer rust waardoor het goed is voor uw gezondheid.

Concentratie

Creatief verbeterd de concentratie door het maken van een tekening of schilderij. Voor het tekenen moet u gefocust zijn op het werk, hoe langer u het kan volhouden hoe meer concentratie u heeft, u kunt het trainen door steeds vaker te gaan tekenen. Het tekenen van een landschap zonder concentratie is bijna niet mogelijk, het is belangrijk dat alles in verhouding klopt. Hierdoor let u meer op kleine details.

Vrij zijn

Creatief kan het gevoel geven meer vrij te kunnen zijn. Het maken van kunst is altijd goed, het u eigen style of uw eigen manier. Er is geen goed of fout. Het mogen en kunnen uiten van de emoties op bijvoorbeeld canvas kan het gevoel van vrijheid geven zoals u vroeger kon tekenen of schilderen op de kleuterschool.