Waarom word alles in het land altijd vergeleken met de oorlog of word deze erbij gehaald?

Wat is het?

De WO2 was 78 jaar geleden, de gebeurtenissen van toen zijn heel anders dan die van nu, heeft niks te maken met dingen die nu gebeuren, toen was vele malen erger als nu, ondanks alle crisissen hebben we het nu beter dan toen. De oorlog word vaak gebruikt om een punt te maken, maar door de oorlog te gebruiken, komt er juist geen punt, de discussie krijgt een wending vaak negatief.

Herkennen

Op sociaal media is het met regelmaat dat er een # online is die te maken heeft met de oorlog, uit deze # blijkt dat het vaak om een geheel andere discussie gaat. Het steeds gebruiken van voorbeelden uit de oorlog, is ongepast, het heeft niks met de tijd toen te maken. Voorbeelden die in een discussie kunnen helpen, zijn er ook in de afgelopen 10 jaar, die de ernst kunnen aanduiden.

De oorlog werd vaak tijdens corona gebruikt, op vele manieren, gelukkig vonden de meeste dit zeer verschrikkelijk, maar er is een groep die het blijft gebruiken tijdens een demonstratie. Vooral die kinderen met een ster (ongevaccineerd), hoeveel weten deze kinderen van wat er toen is gebeurt? Wat is ze uitgelegd voordat het op hun jas kwam? Wat voor ouders zijn het die dit hun kinderen aan doen? Terwijl het dragen geen een enkel nut heeft, had voor een ander symbool gekozen wat totaal niet met de oorlog te maken heeft om het punt te maken, dan komt het geheel anders over.

Tegenwoordig gaat de discussie minder over het geloof, maar meer over huidskleur, de persoon is wit, blank, zwart en wat wel en niet kan. Wat dat betreft gaat Nederland steeds meer op Amerika lijken, hier gaat het om hetzelfde zwart/wit personen, gebeurd hetzelfde in geweld, racisme, discriminatie. Wanneer dit langer aanhoud kan het lijden tot grote rellen en zo steeds hoger op. Mensen gaan elkaar daardoor meer haten, strijd willen voeren, beter zijn dan de ander. De oorlog was toen racisme om het geloof met vergaande gevolgen.

behandeling

In de gevangenis zijn ze aardiger dan in een kamp, een gevangenis zou het enige zijn wat enig zins in de buurt zou kunnen komen, maar de omstandigheden zijn daar nog veel te goed, er is nog 3x per dag een maaltijd, die vele toen niet eens hadden. De gevangen werken vaak niet, toen extra hard.

  • Corona: 6,52 mln. overledenen in de wereld, 10.000 mensen in de gevangenis, werk cijfers onbekend
  • WO2: 55 miljoen overledenen in de wereld, 35.000 in kampen waarvan 14.000 werkende
  • Bosnië: 25.000 tot 30.000 overledenen, 3700 krijgsgevangenen
  • Afghanistan: 10.000den overledenen

Personen in de armoede, hebben het zeer slecht in Nederland, maar nog altijd beter dan de personen toen. Nu zijn er voedselbanken en andere banken waar een persoon terecht kan voor een maaltijd, toen waren het bollen eten. De personen nu hebben mogelijkheden die er toen niet waren.

Gevolgen

Het steeds gebruiken van de WO2 zorgt ervoor dat er een ander beeld komt van de oorlog, dingen die nu gebeuren en steeds een punt zijn, gaan eerder gezien worden aan de hand van de dingen van nu als toen, net als in de demonstratie met de sterren op de jas, dit beeld blijft bij. De WO2 is niet grappig of leuk, is geen discussie item, is niet om een punt te maken, zonder alles is het al naar genoeg. De personen die regelmatig een # gebruiken hebben te weinig opgelet tijden de geschiedenis les of te weinig gesproken met opa en oma over hoe het toen was.

Een normale discussie is niet mogelijk met deze personen. Wanneer iets op sociaal media verschijnt, zijn de reactie vaak gelijk negatief. De personen schrijven vaak dat Wilders links is en Rutte rechts is, het is gelijk duidelijk over welke groep het gaat en hoe er gedacht word. De meeste berichten in het profiel zijn haatdragend.

Juist door de oorlog overal in te betrekken, zijn er meerdere groepen in het land, raakt het land steeds meer verdeeld. De personen die het er nu over hebben, hebben de oorlog niet meegemaakt en kennen het alleen uit boeken en van tv of films. Hoe het echt is kan een beeld van worden gemaakt maar hoe het echt is om er in te zitten kennen ze niet en weten ze niet.

Wanneer # lang trending zijn valt dit op in het nieuws en komt er een item, voor de babyboomers en ouder, kan dit elke keer weer een nare situatie zijn om te lezen wat er nu allemaal word gezegd over de oorlog en waar de oorlog overal voor word gebruikt. Een # is meer dan alleen een woord, het doet iets met een ander.

Plan

Stop met het gebruik van de oorlog in een discussie, tenzij de discussie erover gaat, het is niet iets om zomaar te pas en te onpas te gebruiken. Neem andere voorbeelden van nu en van dichtbij, wanneer het een goed punt is heeft het niks meer nodig. Er is niks in deze tijd wat vergelijkbaar is met toen, dus heeft geen zin het erover te hebben.

Volg geen mensen die met regelmaat dit soort berichten de wereld in sturen, deel de berichten niet en geef ze geen aandacht. Meld het bij de sociaal media, negeer daarna en blokkeer het profiel. Dit is de enige manier om de personen te laten stoppen met de # en sociaal media schoon te houden. Ga niet in discussie met de persoon het levert niks op en uw dag word er niet beter van.

Door het te delen op uw profiel houd u de discussie in stand, deel u het met andere, om welke redenen dan ook. Het delen van negatieve berichten, zorgt voor extra delen door nep profielen. Houd u buiten de discussie, en volg alleen de personen die ook iets toevoegen aan sociaal media.

Mensen zouden meer moeten leren van de oorlog en hoe we dit ten aller tijden gaan voorkomen. Wat we eraan moeten doen en hoe we ons gedragen. De manier die we tegenwoordig gebruiken is niet gepast en zorgt voor meer haat naar elkaar en meer geweld. Het moet anders en de normen en waarden van het land moet meer aan gewerkt worden.

Stop met wit en zwart een persoon is niet wit dan is de persoon een albino en dat zijn er zeer weinig in de wereld, deze personen hebben vaak een ziekte en kunnen zeer slecht tegen daglicht en zonlicht. Geheel zwarte personen zijn er niet veel, wel heel donker bruin.

Bruine personen komt niet voor terwijl hier veel personen onder zouden kunnen vallen, het is alleen zwart/wit. Personen uit Europa hebben een blanke huidskleur en ergens anders een getinte huidskleur, donkere huidskleur. Dus mensen met een getinte huidskleur, mensen met een blanke huidskleur.