Wat als je niet tegen drukte kan bij PTSS en hooggevoelig bent?

Wanneer een persoon niet tegen drukte kan gaat het vaak de drukte vermijden, het is in veel gevallen mogelijk om de planning er op aan te passen, door bijvoorbeeld in de ochtend boodschappen te doen, door niet te reizen in de spit. Zo kunt u ervoor kiezen alles in huis te halen en niet op zaterdag naar de supermarkt te gaan of te gaan winkelen omdat u weet dat het druk is. Maak een planning aan de hand van momenten dat iedereen werkt of op school is.

Door meer rust te nemen kunnen signalen verminderen en kunt u mer rust opbouwen hierdoor kunt u beter tegen triggers, u kunt het langer volhouden. De drukte kan zorgen voor veel spanning en onrust. Het is belangrijk te weten hoe dit opkomt en hoe u dit ervaart. Door een buikademhalingsoefening te doen in een winkel kunt u net wat meer rust krijgen om toch nog even de laatste dingen te pakken en af te rekenen.

Het is belangrijk om de drukte te laten, u druk maken over dat het druk is, geeft meer spanning. Geef u zelf een bevestiging oke het is druk maar dit komt goed. Blijft het af en toe proberen en kijk hoe het verloopt, ga ergens zitten waar het druk is, en kijk hoe het verloop is, wat er gebeurt wat er veranderd, hoe u dit kunt aanpakken om meer rust te ervaren, Maak de tijd dat u in drukte of iets drukker kan zijn steeds iets langer, wanneer het meer went gaat het makkelijker. maak een activiteitenplan met dingen die u rust geven, die zowel binnen als buiten zijn.

Kijk naar de mogelijkheden van contact, wat gaat wel goed, wat zijn leuke momenten, met een kleine groep van een paar personen kan het ook leuk zijn. Door niet tegen drukte te kunnen kunnen enkele dingen wegvallen wat te veel signalen geeft, blijf de positieve kant zien wat nog allemaal wel lukt en geniet van de contact momenten in een kleine groep.

Vermijden is geen optie, wanneer u hiermee begint, word het vaak van kwaad tot erger en zijn er steeds meer situatie waar het minder goed gaat, u het te druk vind, u vind het steeds eerder druk, waardoor u steeds minder buiten gaat komen. Leer om te gaan met dingen die stress of angst geven in het dagelijks leven, hoe meer balans u hier in heeft hoe meer rust u ervaart, hoe beter u tegen dingen kunt. maak hiervoor een signaleringsplan, schrijf gedachten zoveel mogelijk van u af, sport en beweeg met regelmaat en houd een goede dagstructuur aan.

Hoe komt het dat u minder tegen drukte kan? Wat is de oorzaak? Hoe groot kan de groep maximaal zijn? Zijn het signalen of gedachten? Bent u meer aan het piekeren of malen? Wat zijn goede tijdstippen voor activiteiten? Kijk naar dingen die kunnen, kijk hoe het Zo gekomen,is , wat dingen zijn die het kunnen verergeren, leer van vorige momenten om het steeds beter aan te pakken. Pak de angst of het gevoel van de drukte aan door het te laten behandelen met EMDR.