Wat een rust in mijn hoofd, met de PTSS door een hogere dosis Quetiapine

Wat is het

Rust in uw hoofd het klinkt erg goed, het is iets wat elke persoon met PTSS graag heeft. De gedachten komen te pas en te onpas opzetten waardoor er weinig grip op is, hoe meer rust in het hoofd hoe minder signalen er vaak zijn. De hoge dosis geeft aan dat de persoon veel medicatie gebruikt om het probleem eronder te krijgen. Het kan helpend zijn meer rust te ervaren in het hoofd waardoor een persoon met PTSS beter kan slapen.

Herkennen

Medicatie is er in veel soorten voor PTSS. Quetiapine word soms als enige medicijn voor geschreven en soms in combinatie met andere rustgevers zoals lorazepam. Personen kunnen 4 of meer soorten medicatie hebben. Veel medicatie in verschillende soorten is vaak niet goed, het kan elkaar gaan tegen werken.

Quetiapine is een antipsychoticum, deze maakt een persoon word suf en heeft hierdoor minder last van de PTSS. De gedachten worden gedempt en het hoofd voelt meer als leeg aan. Er zijn weinig gedachten en ze zijn rustig. De reactie snelheid van de persoon neemt veel af. Het medicijn kan gevaarlijk zijn in het verkeer. Quetiapine neemt niet de oorzaak en het leed weg van een trauma, PTSS of trauma gedachten, het hoofd word verdoofd, waardoor een persoon minder last heeft van de gedachten of signalen die met PTSS te maken hebben. Het probleem en de oorzaak worden verder niet aangepakt. Veel personen krijgen alleen medicatie.

Hoeveel rust heeft de persoon echt? De persoon ervaart rust zolang de medicatie word ingenomen en het helpt, het veranderd niks aan de situatie van PTSS. Rust is iets anders dan het hebben van een leeg hoofd, voor een persoon voelt het als rust omdat het de drukte gewent is. Rust in het hoofd is iets anders dan leegte in het hoofd. De medicatie voor de eerste dagen werk vaak het beste, het is een nieuw medicijn, nieuwe stoffen, waardoor het effect meestal groot is, daarna is het kijken hoe het verder werkt.

De persoon leert verder niet om op een andere manier de rust te vinden, er zijn meer manieren dan met medicatie om dit voor elkaar te krijgen. Het medicijn is een zwaar medicijn wat word gebruikt voor psychose. Het is logisch dat u hier meer rust van ervaart, maar er word niet gekeken hoe u dingen in het dagelijks leven kan veranderen om meer rust te hebben.

Behandelen

Heeft de persoon geleerd met de buien om te gaan? De medicatie kan in combinatie met therapie zoals traumatherapie, hier zou een persoon kunnen leren meer met het trauma om te gaan, vaak is voor buien te weinig aandacht. De persoon leert niet meer grip te krijgen op de signalen. Hiervoor zou de persoon een cursus moeten volgen.

Quetiapine word voor geschreven als slaapmedicatie. Zonder het medicijn kan een persoon niet slapen. Het is geen slaapmedicatie, maar het word voorgeschreven op de bijwerkingen, het geeft rust en maakt versuft, precies wat iemand nodig heeft. Een echte slaapmedicatie is temazepam of zoplicon. Slaapmedicatie is altijd verslavend. Er zijn bijwerkingen die overdag optreden zoals meer vermoeid of suf, wazig zien, hartkloppingen, droge mond. Een persoon kan vaak beter slapen met als zonder, hierdoor probeert het minder vaak te slapen zonder waardoor het erg afhankelijk kan worden van medicatie. Quetiapine kunt u een half jaar tot meerdere jaren gebruiken. Het medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen.

Gevolgen

Het nadeel van medicatie kan zijn dat het maar tijdelijk werkt, dat het moet worden op gehoogd, of dat er iets anders moet worden geprobeerd. Hierdoor heeft een persoon vaak bijwerkingen van de opbouw afbouw en wissel. Wanneer een persoon stopt met de medicatie krijgt het alles, wat met het trauma te maken heeft, in alle hevigheid weer terug. Om de signalen en PTSS onder controle te houden is een persoon verplicht het medicijn voor zeer lang te gebruiken.

Heeft de persoon geleerd meer rust in het hoofd te krijgen? De persoon heeft niet geleerd de signalen van het volle hoofd te kennen en deze aan te pakken, hierdoor kan een persoon niet voorkomen dat het veel gedachten heeft of de signalen oplopen. De gedachten die bezig houden en de rust verstoren zijn niet veranderd en hebben groet invloed op de dag en nacht rust.

Door het medicijn lijkt het of een persoon minder last heeft van de medicatie, hierdoor kunnen signalen minder voorkomen, deze signalen worden dan veel minder gezien en opgelet. Hierdoor kan er een ander beeld ontstaan van de PTSS en het leed dat een persoon ervaart. Hierdoor kan er minder worden gelet op signalen als stress, alertheid, gedachten stromen, vermijden.

Wat een rust in mijn hoofd, met de PTSS, een persoon ervaart zelden echte rust, er zijn altijd triggers of gedachten die proberen de boel te verstoren. Een persoon kan veel last hebben van de PTSS en kan hierdoor vaak in hoge signalen zitten met veel gedachten. Hierdoor is het fijn om medicatie te nemen om dit niet te ervaren. Verder kunt u last hebben van hoofdpijn en problemen met bewegen, zoals het trekken van uw spieren, stijve spieren en niet stil kunnen zitten. Depressieve klachten, zwaarder worden, droge mond en ogen. Ga naar uw arts als u last heeft van deze bijwerkingen.

Plan

Lees meer over het medicijn op apotheek.nl voor de bijwerkingen en werking van het medicijn en wat u wel en niet kunt na het gebruik ervan. Lees de bijsluiter goed. Houd voor u zelf een dagboek bij met wat de medicatie voor u doet en wat bijwerkingen zijn, maak deze bespreekbaar met de behandelaar.

Is medicatie de enige manier voor rust in het hoofd met PTSS? Om meer rust te ervaren met PTSS en depressie is het nodig te weten wat het inhoud en wat het met u doet. Het is belangrijk om de signalen te kennen en begrijpen en te weten hoe deze opkomen. Dit kunt u doen door het maken van een signaleringsplan. Het indelen in 4 fase wind storm tornado en orkaan kunnen helpen om meer grip te krijgen op signalen en om op de juiste tijd in te stappen. Het is belangrijk dagelijks bezig te zijn met het verbeteren van de signalen en zoeken naar nieuwe manieren om rust te ervaren. Het legen van het hoofd kan door erover te praten, erover te schrijven, erover te tekenen of schilderen.

Wat is er verder gedaan om rust in het hoofd te bevorderen? het is belangrijk dat u weet welke stappen u moet zetten om meer rust in uw hoofd te ervaren, u kunt hiervan een crisis noodplan maken voor u zelf met 4 stappen die u iedere keer doorneemt om de buien en signalen te verminderen om meer rust te ervaren.

Quetiapine is een verslavend middel, wat eerst op gehoogd moet worden voor het optimale effect tot maximaal. Hierdoor heeft u in een aantal weken een dubbele dosis, deze dosis zorgt elke keer voor nieuwe bijwerkingen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Medicatie op de lange termijn veranderd vaak niks aan de problematiek, het werkt vaak alleen in combinatie met therapie.

Naast de medicatie is het belangrijk een goede dagstructuur te hebben met activiteiten om de dag door te komen en activiteiten die u rust geven. Het is belangrijk de planning niet te vol te maken en tussen door genoeg ruimte te laten om bij te komen. Het dagelijks ritme is belangrijk om alles meer in balans te houden.

Het is belangrijk te weten wat u rust kan geven, het luisteren van muziek, het meezingen, wandelen, fietsen er zijn vele mogelijkheden voor afleiding zoeken, het is belangrijk te weten welke afleiding kan helpen in welke fase om meer grip te krijgen op de fase. Hiervoor is het belangrijk te leren van vorige momenten.