Wat heb ik nodig om te beginnen?

Aanschaf

Voor de diamanten zijn verschillende spullen te koop. Wanneer u een kant en klaar pakket koopt zitten hier alle benodigdheden al in, wanneer u klaar bent kunt u deze bewaren voor een andere keer. Om te starten heeft u vaak de dingen al in huis die u kunt gebruiken, het is niet nodig hier speciale dingen voor aan te schaffen.

  • Diamanten
  • Pincet
  • Lijm
  • Ondergrond
  • Karton

Diamanten

Welke diamanten wilt u gaan gebruiken en welke kleuren? Het is belangrijk om het verschil te weten tussen de ronde en de vierkanten diamanten, om een goede keuze te kunnen maken. In de kant en klaar pakketten zitten meestal ronde. De diamanten zijn ook los te koop in zakjes van 250 stuks.

Pincet

Voor het oppakken van de diamanten kunt u een pincet gebruiken die te koop is bij elke drogist. Deze zijn makkelijk schoon te maken en handig te gebruiken door de smalle punt. Of gebruik de pincet van de verbandtrommel. De pen die word gebruikt bij het diamond painten kan u ook online bestellen, vaak is deze niet los te koop in de winkels.

Voorbeeld

Daarnaast heeft u een voorbeeld nodig hoe u het gaat maken of wilt gaan maken. Dit voorbeeld kan u bijvoorbeeld eerst uitprinten en daarna met een led lichtboard overtrekken op canvas en daarna beleggen met diamanten. Bij een kant en klaar pakket zit het voorbeeld er al in met een lijmlaag.

Lijm

De ondergrond waar u het op wilt gaan maken, zorg ervoor dat deze glad en schoon is. De ondergrond kan van alles zijn hout, kleding, schoenen, tassen. Let wel op dat u de juiste lijm gebruikt voor de juiste ondergrond, zoals textiellijm bij kleding zodat het ook gewassen kan worden. Voor de meeste spullen is alles lijm voldoende om te gebruiken voor het leggen van de diamanten.

Schudbakje

De steentjes kunt u leggen in een schudbakje die er voor gemaakt is, maar u kunt het ook op tafel leggen of op karton. Let wel op dat er geen lijm op de tafel komt. Met losse diamanten is het vaak minder handig een schudbakje te gebruiken, omdat u met lijm werkt en deze opdroogt in het bakje terwijl u bezig bent. Het karton kunt u makkelijk vervangen, het kan van een oude verzenddoos zijn, maar ook van een pak rijst.