Wat is de oorzaak van het zoeken naar afleiding?

Afleiding zoeken kan bij veel signalen gebruikt worden zoals stress angst paniek onrust of boosheid. De afleiding zorgt ervoor dat de gedachten veranderen en u uit een bui komt door actief stappen te zetten. Het afleiden in een bui en ergens anders over nadenken verminderd een bui. Het zoeken naar mogelijkheden om te gaan doen om de gedachten af te leiden kunnen zijn muziek of tv kijken. Gedachten en gedachten stromen te verminderen, door actief bezig te gaan met bijvoorbeeld wandelen kunt u gedachten veranderen, hierdoor loopt u er veel stress uit waardoor u meer relaxt bent als u terug komt.

Hoe meer momenten er zijn van spanningen, stress, onduidelijkheid hoe meer een persoon op zoek moet gaan naar afleiding. Voor personen met mentale problematiek kan het vaak lastig zijn om de opstart naar een activiteit te maken. Het moment om te starten met het zoeken van afleiding is het moment dat u een signaal meer voelt opkomen en het niet meer makkelijk loslaat. Hang een lijstje op de keukendeur met de activiteiten en de fase hier loopt u dagelijks vaak langs wat u er aan herinnerd te gaan doen.

De activiteiten zijn aan de hand van de hoeveelheid stress, hoe hoger de stress is hoe meer het een oplossing moet zijn voor het direct verlagen van de stress. Wat voor de ene helpt helpt voor de ander niet, zoals house muziek geeft sommige rust en andere worden er dol van. Niet elke oplossing werkt elke keer bij dezelfde stress, hierdoor zijn er veel mogelijkheden nodig. Het is tijd iets anders te gaan doen om het niet hoger op te laten lopen. Hiervoor is het nodig een signaleringsplan te hebben met vele mogelijkheden die u kunt gaan proberen om het te verminderen.

de oorzaak voor afleiding zoeken ligt meestal bij de gedachten of bij hoog oplopende signalen. Hoe hoger de gedachten oplopen hoe minder afleiding zoeken effect heeft. het daarom belangrijk veel mogelijkheden te hebben voor afleiding zoeken en te weten wat wel en niet helpt. De oplossingen die voor wind werken werken niet voor tornado. Om van een tornado terug te komen naar een storm zijn vaak meerdere oplossingen nodig. Er zijn hierdoor vele soorten oplossingen nodig om een goede balans te kunnen houden. Afleiding zoeken kan zijn gaan wandelen, ademhalingsoefening, lezen, schilderen.

Bij hoge signalen kunnen mogelijke oplossingen averechts werken. Hierdoor nemen signalen meer toe en is de kans op een bui groter. Als een persoon niet kan of weet te reageren kan het van een storm naar tornado gaan, waardoor een persoon 1 fase is verwijderd van een crisis. Het kan zijn omdat de persoon het niet erkent dat het snel doorschiet naar de volgende fase. Wanneer een persoon niet weet wanneer het moet beginnen met afleiding zoeken, door minder inzicht te hebben, is het voor de persoon moeilijker een goede balans aan te brengen in de signalen en buien en heeft een persoon geen duidelijk beeld wat dit met de persoon doet en hoe het hoog kan oplopen.