Wat is goede lijm voor diamond painting als het in de was moet kunnen?

E6000 vs alleslijm

E6000 is een handige lijm om te gebruiken bij het maken van een diamant painting wanneer het daarna in de was moet, de lijm is waterproof. Het heeft een makkelijke dunne punt om precies te werken wat een voordeel heeft bij de alleslijm flessen waar dat vaak minder goed mogelijk is. De lijm droogt niet op zodat de stof hard word en is transparant, geen vlekken. Gewone alleslijm is vaak op waterbasis en hierdoor niet geschikt voor de was.

Droogtijd

Om de diamanten vast te zetten heeft u maar een druppel nodig en dan zit het muur vast. De stof blijft flexibel. De lijm droogt snel binnen 5 a 10 minuten en binnen 24 uur is de lijm volledig uitgehard en dan wasmachine bestendig. Hierdoor kunt u sneller verder met een ander stuk, verschuiven de diamanten minder. Wanneer u een rij of 2 heeft gedaan kunt u de kleding of tas optillen en vallen de diamanten er niet af.

Nadelen

Voor andere knutsels met diamanten zoals canvas of op hout, is aan te raden en gewone alleslijm te gebruiken, aangezien de E6000 best prijzig is, €10,- voor 110 ml. De E 6000 is te koop bij de betere knutselwinkel. Het nadeel van de lijm is dat het een sterke geur heeft, ventileren is belangrijk.

Lijm over

Heeft u na het knutselen nog lijm over? Deze kunt u ook gebruiken voor het repareren van bijvoorbeeld een smartphone of het korter maken van een gordijn of broek. De lijm kan worden gebruikt voor onder andere gebruikt worden bij polymeer klei, metaal, rubber, hout, glas, stras steentjes, plastic, resin, leer, stof.