prikkelbaar

Door de herbelevingen, nachtmerries, stress, piekeren, heeft een persoon veel minder rust op een dag, hierdoor is de persoon meer prikkelbaar. Personen met PTSS kunnen minder goed tegen harde geluiden zoals luchtalarm, vuurwerk of langdurige geluiden zoals overlast, bladblazer. De persoon vermijd meestal de geluiden die triggeren die hij/zij zelf maakt.

Prikkelbaar zijn is moeilijk te voorkomen omdat een persoon overdag veel last heeft van herbelevingen en hoge signalen. Een persoon slaapt vaak al slechter waardoor het niet is uitgerust. Een persoon komt hierdoor niet meer bij en blijft prikkelbaar. Iemand met PTSS heeft moeite met verwerken van informatie en nieuws en om het los te laten. Hierdoor komt nieuws harder binnen en kunnen het meer vastzittende gedachten worden. De prikkelbaarheid gaat over naar stemmingswisselingen en buien. De persoon is hooggevoelig en dit neemt niet af.

Prikkelbaar zijn zorgt ervoor dat een persoon dagelijks zeer prikkelbaar is en overgevoelig word voor bijvoorbeeld geluiden, een persoon kan geen geluiden horen of het zit in hoge stress. Een persoon kan alleen minder prikkelbaar worden wanneer het beter kan slapen en kan bijkomen, door de nachtmerries en piekeren is dit vaak niet mogelijk.

Iemand met PTSS heeft moeite met verwerken van informatie en nieuws en om het los te laten. Hierdoor komt nieuws harder binnen en kunnen het meer vastzittende gedachten worden. De prikkelbaarheid gaat over naar stemmingswisselingen en buien. De persoon is hooggevoelig en dit neemt niet af. Prikkelbaar zijn zorgt ervoor dat een persoon dagelijks zeer prikkelbaar is en overgevoelig word voor bijvoorbeeld geluiden, een persoon kan geen geluiden horen of het zit in hoge stress. Een persoon kan alleen minder prikkelbaar worden wanneer het beter kan slapen en kan bijkomen, door de nachtmerries en piekeren is dit vaak niet mogelijk.