Wat kan ik doen met de overgebleven steentjes?

Bij een kant en klaar pakket zitten altijd meer steentjes al nodig zijn voor het schilderij. Hierdoor houd u vaak genoeg steentjes over om zelf iets te gaan maken. De diamanten zijn met alleslijm te plakken op hout, textiel, schoenen, tassen, canvas, eigenlijk op alles. Met een textiellijm of een waterbestendige lijm, kunnen de diamanten en de kleding ook in de was, op een koud programma van 30 graden. Door de kleding aan de andere kant te strijken, blijven de diamanten beter zitten.

Doop de pincet eerst in de lijm, pak daarna een diamant op, dit werkt met losse diamanten vaak het beste en het snelste. Er hoeft maar een klein beetje lijm aan de pincet te zitten. Veeg de pincet met regelmaat schoon en doop dan opnieuw anders blijft een diamant niet liggen. Liggen de diamantjes op hun kop, draai ze om door uw vinger er een keer overheen te halen.

Hoe maak ik een eigen ontwerp?

Een eigen ontwerp kunt u eerst tekenen op papier, daarna maakt u de lijnen wat dikker zwart die belangrijk zijn voor het schilderij. Net al de lijnen van een kleurplaat. Neem de tekening en zet deze vast aan de achterkant van het canvas. Zet het canvas voor het raam en trek alle lijnen over. Zet eerst de belangrijkste lijnen met diamanten en vul daarna de rest in. Maak gebruik van een mal, van ijzer of van karton voor de tekening, wanneer u het niet voor het licht kan zetten.

Let wel op dat de diamanten in 1 richting liggen, want ander komt u niet uit. Om goed uit te komen kunt er een diamant painting op nummer van maken. Door in de vakken te zetten welke kleur er moet komen. Begin hetzelfde als met een kant en klaar schilderij van uit onder naar boven in zoveel mogelijk rechte lijnen voor een zo mooi mogelijk effect.