Wat voor effect kunnen lijnen hebben in een tekening?

Wat is het

Het maken van een mandala kaart is leuk om te versturen of om te krijgen. Het is leuk en simpel te maken, hierdoor is het een leuke bezigheid op de zaterdag of zondag middag. In een kaart kunnen door de lijnen meerdere figuren zichtbaar worden, wanneer u deze lijnen dikker aanzet worden figuren meer zichtbaar.

2 herkennen

  • Voor de kaart heeft u nodig een blanco kaart, stiften en eventueel een marker
  • De draak is getekend op een gewone blanco kaart met een witte achtergrond. Door het tekenen van golflijnen en kleuren is de draak ontstaan.
  • Het tekenen start met het zetten van lijnen in golven of door het zetten van schuinen lijnen die aan elkaar verbonden zijn. Het onderwerp is keer op keer uniek. De kaart met de paarse lijnen ziet eruit als lijnen die vakjes maken, hierdoor is er nog niet echt een figuur zichtbaar. door het inkleuren en lijnen dikke te maken of meer in een punt te laten lopen kunnen figuren ontstaan.
  • Lijnen in een tekening zijn erg belangrijk, de kleuren die gebruikt worden ook, deze twee hangen samen of het wel of niet passend is met de rest. Door het gebruik van dikkere lijnen naar een punt komt er meer diepte. Door van licht naar donker te gaan komen er meer lagen.
  • Het maken van een kaart kost ongeveer 1 a 2 uur tijd. Hierdoor is het een leuke activiteit om even tussen door te doen.

3 behandelen

  • In de kaart word gewerkt met verschillende kleuren lijnen waardoor er meer diepte in de tekening komt. Hierdoor is het ook makkelijker te kleuren en het overzicht te hebben in de kleuren.
  • Het maken van een mandala kaart is een goede oefening om actief bezig te zijn met iets anders, wat goed is voor het legen van uw hoofd, hierdoor krijgt u meer rust als u aan het tekenen bent.
  • Door meer kronkels in de tekening komt een tekening anders over dan strakke lijnen. De strakke lijnen zorgen voor een duidelijk stuk. Een kronkel lijn meer voor verdeling.

4 gevolgen

  • Wanneer u zich focust op een kleur kan het patroon veranderen terwijl u kleurt. Houd het overzicht door de kaart van u af te houden en te kijken of het patroon nog steeds klopt.
  • Wanneer lijnen te dik zijn heeft dit een negatieve invloed op de tekening. De lijn is extra aanwezig en vaak niet meer te verminderen. Dunne lijnen vallen met meer kleuren vaak minder op, hierdoor is er vaak een meer donkere kleur nodig voor meer overzicht in de tekening.

5 plan

Neem een dubbele blanco kaart met een witte achtergrond. Zet hierop met een paarse stift golflijnen die zijn de buitenste lijnen van het figuur. Zet in het paars lijnen die van die lijn naar de buitenkant van de kaart gaan. Maak deze vakjes steeds kleiner.

Zet met een roze stift lijnen op het witte vlak wat is overgebleven en verbind de lijnen aan elkaar. Alleen de lijnen zijn zichtbaar en deze vakjes worden niet gekleurd. Denk er niet te veel over na hoe u de paarse lijn tekent. Het figuur op de kaart is vanzelf ontstaan.

Kleur alle vakjes van de paarse lijn met verschillende kleuren maar met een vast aantal kleuren. Teken de paarse lijn nog een keer met de paars om het iets extra aan te zetten waardoor er meer hoogte verschil komt. Hierdoor is er een draak ontstaan die stenen tegen houd.