Wat zijn positieve activiteiten voor afleiding zoeken?

Wat is het

Positieve activiteiten zijn nodig om een beter beeld te krijgen van wat u leuk vind om te doen of wat u kan helpen in een moeilijke periode. Door meer leuke dingen te doen staat u meer positief in het leven. Positieve momenten kunnen helpen om gedachten of problematiek aan te pakken, door er anders naar te kijken en te weten welke activiteit hierbij kan helpen.

Positieve activiteiten kunnen ervoor zorgen dat signalen afnemen of kunnen buien voorkomen, een persoon ervaart er meer rust van. Door afleiding zoeken mogelijk te maken kunnen gedachten meer positief worden beïnvloed waardoor een persoon minder signalen ervaart. Hierdoor kan er een verandering komen van een dag.

Herkennen

Positieve activiteiten zijn van toepassing op de fase wind storm tornado en orkaan. De activiteit is erop gericht om niet van storm naar tornado te gaan maar terug naar wind. Door positieve inzet op een negatief moment kunt u meer positief of rustiger worden. Het is belangrijk de fase te kennen en te herkennen om zo min mogelijk hoge signalen of vele gedachten te hebben.

Positieve activiteiten zijn voor iedereen anders, het geeft een goed gevoel en het veranderd de stemming. De ene persoon vind het leuk om een schilderij te maken en de ander gaat liever op de motor rijden. Het maakt niet uit welke activiteit het is als het maar een positief effect heeft. Het is de bedoeling dat het kan helpen in hoge fase, het is een mogelijkheid tot het terug brengen van het niveau.

Positieve activiteiten zorgen voor meer rust, zoals relaxen of en ademhalingsoefening. Deze kunnen bijdragen aan meer relaxt en vrolijk door het leven te gaan. positieve activiteiten geven een persoon meer energie, geven meer doorzettingsvermogen en bied nieuwe kansen. Door een ademhalingsoefening leert u meer grip te krijgen op signalen en gedachten, hoe hoger de signalen hoe hoge en sneller u ademt. Positieve activiteit kan zijn dat u start met het aanleggen van een positief dagboek met leuke positieve momenten en met zinnen of spreuken die u meer kracht geven. Het dagboek kan een hulpmiddel zijn op een moeilijk moment, waardoor u weer gemotiveerd word, en het allemaal een beetje anders kan bekijken .

Behandeling

Doe waar u zich goed bij voelt. Hoe meer positieve activiteiten, hoe meer u positief blijft denken. Hoe meer positief denken, hoe meer rust u ervaart. Wees u bewust van wat uw energie waard is en waar uw energie van krijgt. Als het nu even tegenzit, zeg dan stop en realiseer u dat het nu een momentopname in uw leven is. Het zal veranderen, het is niet vaststaand.

Hoe meer positieve activiteiten u heeft hoe meer activiteiten er zijn die u gedachten kunnen veranderen als het nodig is. Het kan helpen met het omdraaien van gedachten waardoor u meer kansen en mogelijkheden ziet om het anders aan te pakken of te overdenken. Positieve activiteiten kunnen helpen meer rust te hebben in gedachten en signalen en geven een goed gevoel op de dag.

Plan

Houd een positief dagboek bij met daarin dingen die goed gaan, die lukken, die u positief stemmen, het kan helpen bij moeilijke momenten om weer opnieuw de motivatie te krijgen door te gaan. Probeer zoveel mogelijk positief te denken en te kijken naar mogelijkheden en kansen. Morgen zijn er altijd nieuwe kansen, het is een nieuwe dag, grijp de kansen die er zijn voor een nieuwe start elke dag.

Leer de momenten te evalueren en terug te kijken wat er beter kan, kijk naar gedachten of signalen die vaker terug komen bijvoorbeeld vorige week en hoe dit zo komt dat het nu meer is als anders. Door te leren met vorige momenten kunt u meer aanknopingspunten vinden die u kunnen helpen dat het tijd is voor een actie. Hierdoor kunt u leren meer grip te krijgen op de signalen en gedachten.

Leer met momenten omgaan die minder gaan, leer ze erkennen en aan te pakken. Er is een tijd dat het zal veranderen wanneer positief de boven toon voert. Zet door en geef het een kans, elke dag opnieuw, maak gebruik van vorige momenten om van te leren om het beter aan te pakken. Maak doelen die u positief stimuleren.

Positieve activiteiten kunnen zijn zoals afleiding zoekers, een wandeling door het bos, een stuk gaan fietsen, starten met een project van enkele dagen. Welke activiteiten vind u leuk om te doen en geven u een positief gevoel? Bedenk activiteiten die bij u passen en die u leuk vind, deze kunt u langer volhouden. Maak een overzicht van de activiteiten en geef er achter aan hoe goed het heeft geholpen, is het voor herhaling vatbaar of voor 1 fase? Hoe meer u in wind bent hoe beter en positiever u in het leven staat.

Vragen

Bij welk signaal past welke activiteit? Maak een overzicht of schema. Schrijf alle signalen op en schrijf er achter wat kan helpen. Waar helpen de activiteiten wel en waar niet? Welke helpen wel voor lichte signalen? Welke helpen wel voor middel signalen? Welke helpen wel voor zware signalen? Zorg voor een goede nachtrust en voldoende slaap dit voorkomt dat u steeds meer en vaker afleiding moet gaan zoeken of steeds nieuwe activiteiten moet gaan bedenken.

Vaak bedenken personen zich vluchtwegen om dingen niet te hoeven doen. Welke vluchtwegen heeft u? Schrijf erover in een boek en maak een overzicht van de wegen en waarom u vlucht. Door het op te schrijven verminderen gedachten hierover en kunt de doelen makkelijker stellen.

Waarvoor gaat u afleiding zoeken? Welke afleiding helpt en welke niet? In welke fase wel en welke niet? Het kost veel tijd om de juiste afleider te zoeken. Het vinden van goede afleiders heeft te maken met hoe een signaal of gedachten komt opzetten en hoe dit bezig houd. Door het inzicht te hebben in de oorzaak zijn er vele mogelijkheden om het vroegtijdig aan te pakken.

Wat kan u helpen bij de gedachten? Wat zijn de gedachten die opkomen? Kunt er er iets van herkennen? Zijn er vaste dingen of een patroon? Om beter te leren omgaan met de gedachten is het belangrijk erkenningspunten te zoeken, punten die u kunt gebruiken op het moment en nu moet ik in actie komen. De punten kunnen u helpen om te leren van vorige momenten om u aanpak steeds meer te verbeteren.

Wat zijn manieren om afleiding zoeken mogelijk te maken? Wat zijn activiteiten die u meer rust geven? Wat zijn dingen die u niet helpen en wat andere niet moeten doen? Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben van de situatie en een overzicht van wat de mogelijkheden zijn, zodat u direct kunt beginnen. Maak een overzicht van de activiteiten en geef aan of het helpt in tornado of orkaan of dat het er erger van werd. Het is belangrijk in de laatste 2 fase direct een effectieve activiteit te hebben.

Welke activiteiten hebben geholpen? welke activiteiten hebben niet geholpen? Welke activiteiten wilt u ruilen tegen welke? Vul op het schema wat u kunt gaan doen bij veel stress angst, gedachten of paniek. Welke activiteiten geven rust? Welke activiteiten zouden een bui kunnen verminderen? Maak een vaste volgorde van activiteiten die u in plant die u meer rust kunnen bieden.