De beste edelstenen om stress te verlichten zijn: citrien en amethist. Maar ook opaal en labradoriet kunnen ook een rol spelen in het tegengaan van stress. Ze helpen angst en depressie te verminderen en stimuleren energie en positiviteit voor een beter humeur.

citrien Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

amethist Amethist werkt kalmerend en beschermend. Deze steen ondersteund u echt om tot rust te komen en te ontspannen. Daarnaast staat de steen ook voor zuivering. De steen zuivert u van de vooroordelen die u over uzelf heeft gevormd, leert u om opnieuw naar uzelf te kijken en helpt u de stilte in uzelf vinden.

opaal De edelsteen sieraden met opaal hebben een beschermende en activerende werking. De steen maakt u erg vrolijk, optimistisch, spontaan en creatief. De steen stimuleert ook uw zelfexpressie en werkt voor een sterke connectie met liefde, passie, seksualiteit en maakt u trouw en loyaal

labradoriet Labradoriet is een kameleonsteen omdat hij verschillende kleuren kan laten zien, afhankelijk van de belichting. Deze edelsteen kan u helpen uit uw schulp te kruipen en zowel u vrolijkere als uw serieuzere kanten naar voren te brengen. Van labradoriet wordt gezegd dat het helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen die gevolgen hebben op de lange termijn.

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen. Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht.