Wat is het

Door het maken van een plan en hierdoor meer duidelijkheid te krijgen van de gedachten of signalen die u heeft kunt u meer grip krijgen op de signalen. Door de vragen hoe het verloop is wat de gevolgen kunnen zijn en wat het met u doen, kunnen veel problematiek al vroeg worden gestopt. Door signalen in fase in te delen kunt u leren met wind storm tornado en orkaan over weg te kunnen en er meer een balans in te krijgen door te weten welke actie u moet nemen in welke fase. Met een plan kunt u dingen voor komen en preventief te werk gaan in het dagelijks leven met mentale problematiek.

Herkennen

Maak plannen voor het verbeteren van de gedachten of signalen, hoe meer overzicht u heeft en hoe meer duidelijkheid te krijgt van de overzichten hoe beter plan u kunt maken om de signalen en gedachten aan te pakken. Het is belangrijk voor de verschillende fase een plan te hebben zoals in een orkaan een crisis noodplan. Het is belangrijk dat u weet wat u in orkaan wel en niet kan doen, wat mogelijkheden zijn het te verminderen omdat er geen tijd is er lang over na te denken en er direct een actie nodig is.

Stel doelen voor het verbeteren van de signalen en gedachten voor een week en probeer deze uit. Evalueer na een week hoe het is verlopen en wat er anders kan. Pas het aan en maak een nieuw doel en probeer deze uit. Zo kunt u in kleine stapjes vooruitkomen en verandering aanbrengen in de signalen en gedachten. Door het maken van doelen en het werken aan de doelen kunt u leren de signalen beter te begrijpen en erkennen. Het kan meer duidelijkheid geven over mogelijkheden of nieuwe mogelijkheden geven.

Door een goede planning heeft u minder last van signalen of gedachten het is rustig en alles verloopt goed. Door en te volle planning ervaart u meer stress en meer gedachten. Zorg voor een goede balans van activiteiten op een dag en in de week, plan de agenda niet te vol in. Zorg voor activiteiten die actief zijn met bewegen en rust momenten om bij te komen, zorg voor voldoende afwisseling.

Plan

Maak een planning aan de hand van de tijd die u heeft, niet aan de hand van alles wat er moet worden gedaan, het zijn vaak veel dingen die stress geven, hierdoor gaat u rustiger aan de slag en komen meer punten uit. Een verkeerde planning zorgt voor haasten en stress, het is belangrijk het om te keren naar een positieve planning.

Start met de taak die u met meeste stress geeft, bijvoorbeeld het boodschappen doen en drukte. Plan het naar steeds minder stress volle taken. Hierdoor is de eerste taak makkelijker uit te voeren u bent opgestaan en start hier gelijk mee, u heeft het ergste van de dag al gehad. Op dit moment heeft u nog de meeste energie en kunt u het makkelijker aan als dat u dit aan het einden of midden plant, dan gaat u er tegen op zien en proberen uit te stellen.

Wanneer u meer stress heeft op een dag, is deze manier makkelijker vol te houden, de stress loopt in de dag op en de taken passen zich hier meer op aan, hierdoor kunt meer taken uitvoeren omdat ze steeds lichter worden. Plan na een taak even een korte pauze in, om even wat te drinken en daarna weer verder. Hierdoor ervaart u meer rust in de taken die al zijn gedaan en wat nog moet, meer rust over het geheel.

Maak gebruik van een afvinklijst en zet door elke gedane taak een krul of een dikke streep, het motiveert door te gaan als er steeds meer dingen worden weggestreept, het houd de moed erin ook de andere dingen te gaan doen. Hang de lijst op een plek waar u regelmatig langsloopt zoals in de keuken op de deur.

Leer signalen te verminderen door het gebruik van een crisis noodplan, door deze regelmatig te gebruiken en te leren in 4 stappen een fase terug te gaan komen buien minder voor. Het leren van de 4 stappen in lichte buien kunnen helpen bij het handelen in een crisis. Het steeds volgens 4 stappen een bui verminderen word een gewoonte waardoor u automatisch hiermee start als het hoge signalen zijn.

Houd een signaleringsplan bij van de signalen of gedachten die u ervaart en deel deze in in de fase wind storm tornado en orkaan. Door te weten in welke fase u bent, de signalen of gedachten te kennen en herkennen kunt u met het plan steeds meer voorkomen of beperken. Door op tijd afleiding zoeken mogelijk te maken, kunt u veel buien voorkomen. Het is leren van de signalen of gedachten die u heeft met vorige momenten en de oplossing steeds aanpassen.

Maak plannen wat u in in situatie kunt doen bij hoge signalen of gedachten. Het is belangrijk er goed over na te denken en een plan te hebben. Door er een keer over te hebben gedacht, heeft u al een plan, een idee, waardoor u anders handelt op het moment. Bijvoorbeeld als de stress erg hoog is in een winkel wat kunt u doen? Hoe ziet het voor u eruit hoge signalen in een winkel? Wat helpt om toch de spullen te halen en niet weg te lopen? Wat zijn dingen die mogelijk zijn en altijd verlichting geven en in een winkel kunnen worden toegepast?