Het zetten van stappen kan helpen in het herstellen van een trauma. Vaak is het lastig om de stappen te zetten, het los te laten het anders te zien. De stappen die nodig zijn voor herstel zijn belangrijk om duidelijk te hebben voor u gaat beginnen. het maken van een doel kan een eerste kleine stap vooruit betekenen. Het behalen van doelen ka motiverend en stimulerend werken om meer stappen te gaan zetten.

Waarom zou u niet direct beginnen met deze stappen te zetten als u er zeker van bent dat het gaat lukken? Wat houd u nog tegen? Het kan motiverend werken wanneer u de stappen opschrijft die u wilt gaan nemen voor de toekomst. Maak van deze stappen kleine week doelen die u keer op keer gaat behalen om een stap vooruit te zetten. Het zijn vaak kleine dingen die u kunt veranderen die een groot verschil maken.

Het zetten van stappen betekent actief bezig zijn met het veranderen en herstellen van de problematiek, er dagelijks mee bezig zijn om dingen te verbeteren en nieuwe stappen te kunnen ontdekken. Hoe meer oplossingen en manieren u kunt vinden die kunnen helpen en die u regelmatig kan uitvoeren hoe meer kans er is op grip op gedachten of signalen.

Wat zou een stap voor u kunnen zijn wat u meer rust kan geven? Wat is ervoor nodig om deze stap te zetten? Wat moet er veranderen? Wat kan hierin helpen? Waar een wil is is een weg naar herstel, met voldoende inzet en blijven oefenen kan het verminderen. Het is belangrijk om positief te blijven kijken naar de problematiek en de vragen regelmatig duidelijk te stellen en te beantwoorden en een plan te maken die hierbij aansluit en deze regelmatig te evalueren.

Als u zeker wist dat het zou lukken? Wat houd u tegen en waarom denkt u dat het niet gaat lukken? Wanneer u denkt dat stappen of mogfelijkheden niet werken dan komen deze er vaak ook niet. Wanneer uzelf overtuigd bent dat het een stap gaat worden op welke manier dan ook dan kan het een kans van slagen hebben. Wanneer u er tegen op ziet gaat het vaak met tegen zin, als u overtuigd bent en een doel heeft gaat het meer vanzelf.