Vragen depressie over de meest gestelde vragen met een kort antwoord. Het geeft een duidelijk beeld wat het inhoud, wat u kunt verwachten en hoe u ermee kunt omgaan. Het is belangrijk een dagstructuur aan te houden hoe klein deze ook is, om elke dag op te staan en ’s pas te gaan slapen. Zorg voor mogelijkheden voor overdag om te doen. Heeft u vragen over een depressie laat het weten.

Hoe herken ik het verschil tussen depressieve klachten en een depressie?

Bij depressieve klachten heeft u vaak een paar signalen van een depressie maar geen volledige depressie. Bijvoorbeeld u bent onzeker, piekert meer en u heeft minder energie zijn 3 signalen van een depressie. Deze 3 signalen zijn depressieve klachten die kunnen lijden tot een depressie. De depressieve klachten zijn makkelijker te behandelen dan een depressie….

Hoe herken ik het verschil tussen depressie, rouw en burn-out?

De 2 de diagnose kunnen het gevolg zijn van een rouwproces, het proces kan soort gelijke problematiek oproepen. Bij een burn -out en bij rouw horen signalen van depressie. Een depressie kan als oorzaak hebben een burn-out of rouw. Rouw kan de druppel zijn voor een burn-out. De behandeling is totaal verschillend. Alle 3 stress…