4 reacties

  1. Mientje schreef:

    Ga eens terug in de tijd en vraag jezelf af waarom je reageert zoals je reageert. Zoek in je herinnering naar emotionele gebeurtenissen en probeer terug te halen hoe je daarop reageerde en schrijf dit op. Door te schrijven, help je jezelf niet alleen met bewust worden. Het helpt je ook om jouw reacties in de toekomst te herkennen en er adequater mee om te gaan.

  2. Rust opzoeken. Schud je even helemaal los. Focus op je ademhaling. Schrijf op wat er in je omgaat. Neem naderhand voldoende tijd voor jezelf. Onderneem actie bij het eerste signaal. Leg de focus op jezelf. Probeer positief te blijven.

  3. Jolanda schreef:

    Een belangrijke eerste stap is het herkennen en erkennen van je eigen klachten. Dit kan je al een stuk rust geven. Het is belangrijk om te leren accepteren dat je veranderd bent. Van daaruit kun gaan kijken hoe je weer vooruit kunt gaan. Vaak zijn er nieuwe manieren om beter met je klachten en beperkingen om te gaan.

  4. Als je weet wat je eigen beperkingen zijn en wanneer je last hebt van overprikkeling, kan het je helpen om ermee om te gaan. Je kunt dan ook duidelijker uitleggen aan een ander wat jou helpt. Probeer signalen van overprikkeling te herkennen, zodat je op tijd rust kunt nemen.

Geef een reactie